Oscar Piastri enthousiast over volgend seizoen: "We zijn er klaar voor"

door Shakyra van den Heuvel
Piastri race Engeland 2023

De start van het nieuwe seizoen staat weer voor de deur en dit betekent ook het tweede seizoen voor Oscar Piastri. Afgelopen jaar wist hij hele goede resultaten neer te zetten als rookie en deze lijn hoopt hij door te zetten. 

Lancering MCL38

Het debuut van de Australiër kon niet beter verlopen met diverse podiumplekken en zelfs een overwinning tijdens de sprint van Qatar. Door deze goede resultaten wordt Piastri gezien als één van de grote talenten binnen de Formule 1. Dit jaar is hij weer gemotiveerd om aan de slag te gaan met het team van McLaren. Tijdens de presentatie van de MCL38 liet hij weten dat hij klaar is voor het volgende seizoen. "Het is een belangrijke mijlpaal in onze ontwikkeling voor dit jaar", aldus Piastri tijdens de lancering. Aan het einde van 2023 wist McLaren een stijgende lijn in te zetten in de ontwikkeling van hun auto. De verwachting is dat ze vanaf het begin van het seizoen terug mee kunnen doen om de topposities in het veld. "We weten pas waar we staan als we gaan racen in Bahrein. We hebben ons zo goed mogelijk voorbereid door tijd door te brengen in de simulator en nauw samen te werken met iedereen die de auto heeft ontworpen en gebouwd. We zijn er klaar voor om het seizoen sterk te starten."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Testdagen in Bahrein

Volgende week staan de officiële testdagen in Bahrein op het programma. Op deze dagen kunnen ze hun nieuwe auto op verschillende onderdelen gaan testen zodat ze goed aan de start kunnen komen. "Ik kijk uit naar de komende weken, die zullen uitmonden in een druk jaar. Ik kijk er echt naar uit om mijn tweede seizoen in de Formule 1 goed te beginnen." Na deze testdagen zal het seizoen van start gaan op zaterdag 2 maart met de Grand Prix van Bahrein. 

Lees ook: Mercedes onthult livery voor 2024

Lees ook: Verstappen rijdt eerste kilometers in RB20 op Silverstone

Lees ook: Ferrari onthult zijn nieuwe bolide SF-24

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden