Otmar Szafnauer onder indruk van prestaties Jack Doohan

Jack Doohan Alpine

Otmar Szafnauer is blij verrast door de prestaties van Formule 2-coureur Jack Doohan. De teambaas van Alpine verwacht zelfs dat de negentienjarige coureur het kampioenschap van de Formule 2 volgend seizoen kan binnenhalen. Doohan is sinds 2022 onderdeel van de Alpine Academy.

Afgelopen seizoen werd Doohan zesde in het klassement van de Formule 2. Daarnaast heeft hij tweemaal in de Formule 1-wagen mogen stappen om een eerste vrije training voor Alpine te rijden. Ook heeft hij meegereden op de testdag na afloop van het Formule 1-seizoen. Szafnauer is erg positief over het jonge talent van zijn team: "Hij is echt heel goed. Hij is heel professioneel voor een jonge man. Hij werkt hard en bereidt zich goed voor." Maar ondanks het enthousiasme van Szafnauer, is het nog niet zeker of Doohan de rol als reserverijder in het seizoen van 2023 mag vervullen: "Daar heb ik nog niet over nagedacht, maar hij zal zeker een rol spelen in het team."

Kampioen in 2023

"Hij maakt deel uit van de Alpine familie, maar zijn focus voor volgend jaar is het winnen van het kampioenschap", aldus Szafnauer tegenover F1.com. Hierbij doelt de Alpine teambaas op het kampioenschap van de Formule 2. 2022 was het eerste seizoen waar Doohan alle races van het seizoen heeft gereden. 2023 staat volgens Szafnauer in het teken van het bemachtigen van het kampioenschap.

Eigen ervaring

Doohan is zelf erg blij met de keuze om voor het team van Alpine te gaan rijden. Tot 2021 zat hij verbonden aan de opleiding van Red Bull, waar hij minder de kans kreeg in de koningsklasse. "Ik wil Alpine en iedereen daar bedanken dat ze me deze kans hebben gegeven", aldus Doohan. 

Lees ook: Definitief geen vervanger voor de Grand Prix van China

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Norris haat een stijve'

Lees ook: Coulthard: Pérez moet het compleet anders gaan doen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden