Bekende gezichten helpen Latifi's overstap van F2 naar F1

WilliamsF1_4856_HiRes

Nicholas Latifi verwacht dat de overstap van Formule 2 naar Formule 1 makkelijk verloopt doordat hij zoveel bekende gezichten op de grid zal tegenkomen.

Latifi streed al met Charles Leclerc, Alexander Albon, George Russell, Lando Norris, Antonio Giovinazzi, Esteban Ocon, Max Verstappen, Carlos Sainz en Pierre Gasly in diverse raceklasses. "Het heeft iets vertrouwds, het zal de overgang makkelijker maken. Ik denk dat ik tegen 12 of 13 coureurs al eens geracet heb in diverse opstapklasses. Het wordt geweldig om met hen de grid te delen en tegen ze te racen", vertelt de Canadees op de officiële website van de F1.

Zijn doel voor dit jaar is om vooral te wennen aan de F1 en zich te kunnen meten met zijn teammaat George Russell. "Ik wil het gevoel hebben dat ik progressie maak, het maximale uit de auto haal in elke sessie en me er comfortabeler in voel. Ik heb in de F1 een goede maatstaf in George Russell. Hij zal het voordeel hebben, maar ik wil zijn tempo naderen en hem pushen en zo het team verder helpen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden