Pérez na Grand Prix Singapore:"Hopelijk zijn we sterker in Japan"

door Shakyra van den Heuvel
Perez - Monaco - 2022

Vanwege zijn mindere kwalificatie op zaterdag moest Pérez genoegen nemen met de dertiende plek op de startgrid. Op een circuit zoals in Singapore is het lastig om in te halen door de smalle straten en krappe bochten. Toch heeft Pérez zich door het veld kunnen worstelen tot een achtste plaats. 

Gedurende het hele weekend heeft het team van Red Bull het al moeilijk in Singapore. Ook tijdens de race zien we dat Pérez het moeilijk heeft gedurende de race. "Het hele weekend was moeilijk en tricky", zegt Pérez bij F1.com. Tijdens de eerste safety car is hij doorgereden op zijn harde banden om zo wat plekken goed te maken in het veld. Heel veel andere coureurs hadden wel de keuze gemaakt om nieuwe banden te halen en hadden daarom meer grip dan Pérez op zijn banden. In de slotfase van de race heeft hij nog contact gehad met de Williams-auto van Albon. Hierdoor kon Alex Albon de bocht niet halen waardoor hij stil stond tegen de muur, gelukkig kon hij de race wel snel weer hervatten, maar wel een aantal plekken verloren. Voor het incident met Alex Albon mocht Pérez zich gaan melden bij de stewards. "Het was een race-incident volgens de stewards. Alex Albon had mij voorbij gestoken onder de safety car. Het was toen even allemaal onduidelijk", aldus Pérez bij F1.com.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Op naar Japan

Volgende week staat de Grand Prix van Japan op het programma. Hier zou het team van Red Bull weer als van ouds vooraan moeten meestrijden om de overwinning. "Ik ben niet bezorgd over de rest van het seizoen. Dit weekend was heel erg circuit gebonden. Hopelijk zijn we in Japan sterker", zegt Pérez tegenover F1.com.

 

Lees ook: Charles Leclerc: We hebben het vandaag perfect gedaan als team

Lees ook: Teleurstelling bij George Russell na crash in laatste ronde: Geen woorden voor

Lees ook: Liam Lawson scoort zijn eerste punten in Singapore

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden