Piastri: “Onze auto is behoorlijk competitief hier”

Oscar-Piastri-Japan-Suzuka-2024-McLaren

Het team van McLaren laat opnieuw goede resultaten zien in Japan. Lando Norris kwalificeerde zich op de derde plaats. Oscar Piastri moet genoegen nemen met de zesde startpositie. De Australische coureur hoopt zich tijdens de race te kunnen verbeteren. 

Het circuit in Suzuka is voor Oscar Piastri bekend terrein. Tijdens de Grand Prix van vorig jaar eindigde hij als rookie op het podium. Dit weekend start opnieuw veelbelovend voor de jonge coureur. Tijdens de tweede vrije training wist hij de snelste tijd neer te zetten. Na afloop van de trainingen op vrijdag was Piastri positief over het kunnen van de McLaren-bolide. "Ik denk dat we een competitieve auto hebben”, zei hij in gesprek met Formula 1 na afloop van de trainingen. “Het was natuurlijk een geweldig circuit voor ons vorig jaar, maar ik denk dat andere teams ook sterker zijn geworden, dus we zullen zien wat we kunnen doen. We zijn redelijk optimistisch dat we dichtbij de top kunnen eindigen.” Gedurende de kwalificatie had Piastri wat meer moeite met de auto. “Ik denk dat Q1 er behoorlijk competitief en sterk uitzag, Q2 niet zozeer en dan in Q3 een soortgelijk verhaal”, benadrukt Piastri na de kwalificatie bij Formula 1. “Ik denk dat ik een soort ritme verloor in Q2 en het nooit echt meer heb teruggevonden. Het zal interessant zijn om te zien waar ik had kunnen verbeteren.” Piastri eindigde de kwalificatie op een zesde positie. Teamgenoot Lando Norris wist in zijn McLaren de top drie te behalen. Voor Piastri geeft dit goede hoop op een goed resultaat tijdens de race op zondag. 

 

 

De race in Japan

Na het succes op het circuit van Suzuka vorig jaar, verwacht het team opnieuw goed te kunnen presteren. “Ik denk dat ons racetempo dit jaar behoorlijk sterk is geweest en onze auto is duidelijk behoorlijk competitief hier. Maar dat geldt ook voor de auto's om ons heen”, benadrukt de Australische coureur. Piastri hoopt tijdens de race op zondag zijn prestaties te kunnen verbeteren. “We zullen zien wat we kunnen doen; strategie kan morgen een grote rol spelen. Het weer kan ook een interessante factor zijn, dus we wachten af wat er gaat gebeuren.

 

Lees ook: Max Verstappen: "Het zit dicht bij elkaar"

Lees ook: Norris na kwalificatie: "Niet vaak de kans om voor pole position te gaan"

Lees ook: Perez tevreden met tweede plek in kwalificatie Japan: "Goede uitgangspositie voor morgen"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden