Pietro Fittipaldi in 2019 testcoureur voor Haas

DrkXV79X4AE_TwZ

Haas heeft Pietro Fittipaldi bevestigd als testcoureur voor 2019. De in Miami geboren Braziliaan zal tijdens de Pirelli bandentest op 27 november in Abu Dhabi voor het eerst plaatsnemen achter het stuur van een Formule 1-wagen.

De 22-jarige kleinzoon van de tweevoudig wereldkampioen en tweevoudig Indy 500-winnaar Emerson Fittipaldi zal de beide Haas-coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen al dit weekeinde vergezellen tijdens de Braziliaanse Grand Prix. Ook zal Fittipaldi bij de Grand Prix van Abu Dhabi aanwezig zijn alvorens hij de VF-18 zal gaan besturen tijdens de tweedaagse bandentest.

Haas-teambaas Günther Steiner zei er naar uit te kijken om met Fittipaldi samen te werken. Volgens Steiner zal de bijdrage van de nieuwe testcoureur bijdragen aan de ontwikkeling en groei van Haas binnen de Formule 1.

Fittipaldi, die met Dale Coyne Racing  zesmaal van start ging in de Indy Car Series, zei op zijn beurt verguld te zijn met de rol die hij binnen het team van Haas mag vervullen. Hij bedankte teameigenaar Gene Haas voor het in hem gestelde vertrouwen en zei er naar uit te kijken achter het stuur van de Haas te kruipen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden