Pirelli werkt aan nieuwe banden voor 2025

door Shakyra van den Heuvel
19-thursday-saopaolo Pirelli band-2023

Pirelli zal in 2025 nieuwe banden introduceren waarmee de F1-wagens zullen gaan rijden. Het voornaamste doel voor de organisatie is het voorkomen van oververhitting. Na geen veranderingen voor het seizoen van 2024, komt dit als een aangename verrassing. 

In 2024 zijn de banden niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. De Italiaanse bandenleverancier zal voor 2025 nieuwe banden ontwikkelen zolang het nieuwe reglement nog niet van start is gegaan. "We gaan ons meer richten op het voorkomen van oververhitting van de band. We hebben besloten om dit seizoen dezelfde producten als vorig jaar te houden, maar voor 2025 ontwikkelen we een compleet nieuwe band met een nieuwe constructie", aldus Mario Isola van Pirelli bij Motorsport.com. Doordat er wordt gewerkt aan de oververhitting van de banden, is er de hoop dat er beter geracet kan worden in de toekomst. In 2026 zal er een nieuw reglement komen op het gebied van de motoren zodat ze duurzamer worden.

banden hard medium pirelli

Foto: Pirelli

Bandenwarmers

Pirelli is momenteel bezig om nieuwe banden te ontwikkelen die niet afhankelijk zijn van bandenwarmers. Vooralsnog is een verbod op de warmers weggestemd door alle teams binnen de F1. Pirelli had hier inmiddels al heel veel geld in gestoken en moet nu dus met iets nieuws komen. "Ik wil benadrukken dat we nog altijd veel van dat proces hebben geleerd en dat we voor het bedrijf als geheel veel hebben opgestoken van banden die zonder bandenwarmers kunnen werken. Vergeet niet dat we buiten de Formule 1 ook nog heel veel kampioenschappen van banden voorzien. De kennis die we hebben opgedaan met de Formule 1 kunnen we overdragen naar andere klassen. Daardoor is het niet zonde van de tijd geweest." Het is dus nog even afwachten wanneer de teams hiermee wel akkoord gaan en wanneer de teams geen gebruik meer gaan maken van bandenwarmers. 

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen ook down-under top?

Lees ook: Hulkenberg: Hebben onorthodoxe strategieën nodig voor punten

Lees ook: Tevredenheid bij Ferrari over seizoensstart

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden