Podiumplek voor Jeroen Bleekemolen in GT4 America Series

photo_2021-04-11_10-22-50

Jeroen Bleekemolen kwam afgelopen weekend in actie op Circuit of the Americas in Austin, Texas. De Nederlander reed in de GT4 America Series voor Black Swan Racing met teamgenoot Tim Pappas. Het GT4-kampioenschap wordt over veertien races verreden, afgelopen weekend stonden race drie en vier op de kalender.

"We waren in Sonoma, Californië geweest, daar hadden we goede punten gehaald voor het kampioenschap, voor het weekend stonden we op een vierde plek. Dat wilden we natuurlijk gaan verbeteren", liet Bleekemolen weten tegenover Grand Prix Radio.

"Uiteindelijk was het heel wisselvallig weer tijdens de trainingen en de kwalificatie. We hadden daar een beetje pech met de opdrogende baan en wat verkeer. We behaalden de zevende en negende startplek voor beide races."

Podiumplek

"In de eerste race ging het eigenlijk heel erg goed, we konden lekker naar voren komen en zijn uiteindelijk tweede geworden. Eindelijk een podium te pakken weer. "We hadden hele mooie acties, mooie gevechten. Ik nam de auto van mijn teamgenoot over, toen we op de veertiende plek lagen, dus ik kon echt lekker naar voren rijden."

"De tweede wedstrijd zag er ook goed uit, ik was meteen bij de start alweer op weg naar voren. Maar toen schoot helaas de motor in een soort noodstand. De motor werd iets te warm, waardoor we heel veel vermogen verloren." Hierdoor vielen Bleekemolen en Pappas iets terug. "Uiteindelijk zijn we tiende geworden, dus wel wat puntjes gepakt. Maar natuurlijk hoopten we toch op iets meer."


"We gaan nu met dit kampioenschap door naar Virginia International Raceway. Dat is een heel mooi circuit, waar we hopelijk voor onze eerste overwinning kunnen gaan vechten. Want die hebben we nog niet te pakken dit jaar. De snelheid is goed, dus ik heb er alle vertrouwen in", sloot de Nederlander af.

Van 11-13 juni staat het raceweekend in Virginia op de kalender. Het Black Swan Racing-team reist als tweede in het kampioenschap van de Pro-Am cup naar Virginia.

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Beitske Visser tevreden met achtste plek in zes uur van Spa

Lees ook: Racing Team Nederland wint openingsrace WEC

Lees ook: Nieuw boek Olav Mol: 'Een tweede leven in de F1'

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen