Preview: Jaap van Lagen over de 12 uur van Pergusa

IMG_20200918_095626_633

Speciaal voor Grand Prix Radio blikt Jaap van Lagen alvast vooruit op de 12 uur van Pergusa. Het zal de eerste keer zijn dat hij er racet en hij kijkt er dan ook erg naar uit.

“Dit weekend rij ik een 12-uursrace op het circuit van Pergusa, waar volgens mij voor het eerst sinds 12 jaar weer een race wordt verreden. Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar het is een baan die om een oude vulkaan heen gaat. In het midden zit allemaal water en het circuit gaat eromheen. Het is een speciaal baantje, ik ben benieuwd.”

“Ik rij weer met MP Motorsport. De afgelopen twee jaar heb ik met hen gereden in Dubai, in een 24-uursrace. Dit keer wordt het dan een 12-uursrace, die wordt verdeeld over twee keer zes uur. Zaterdags heb je dus zes uur en dan zondag nog eens zes uur. In totaal staan er 25 auto’s op de grid, dus het startveld is niet enorm groot. Van die 25 auto’s rijden ze ook niet allemaal in dezelfde klasse. Het is sowieso altijd leuk om met de Mercedes GT-3 deel te nemen, want dat is een fantastische auto om mee te rijden.”

“Ik heb er heel veel zin en kijk er naar uit. Ik rijd samen met Henk de Jong, de eigenaar van de auto van MP Motorsport. De andere wagen wordt bestuurd door Rick Breukers, die de 24-uur van Dubai en Daytona ook al eens heeft gewonnen. We hebben een goede bezetting op de auto, waarmee we donderdag voor het eerst de baan op gaan. Ik zal Henk dan ook coachen, omdat hij toch wel de langzaamste is en we hem snel op snelheid moeten krijgen. Ik ben heel benieuwd en ik houd jullie op de hoogte.”

De hele update van Jaap van Lagen valt te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden