Pérez hoopt op betere races met nieuwe auto's

door Patrick Wuite
3639737

In 2022 vindt er een ware regelrevolutie plaats in de Formule 1, wat tot meer spektakel moet gaan leiden. Red Bull-coureur Sergio Pérez is benieuwd of het allemaal gaat werken en hoopt op meer wiel-aan-wiel gevechten dit seizoen.

De afgelopen seizoenen was het namelijk, door de grote hoeveelheid aan neerwaartste druk, een hele opgave om een andere auto te volgen, laat staan in te halen. Als je al twee seconden achter een andere auto zat, had je daar last van. Het zorgde voor veel onbalans en daarnaast raakten ook nog de banden snel oververhit. En ondanks verwoede pogingen van de FIA om van die neerwaartse druk af te komen, bleef het lastig om een andere auto te volgen, maar met de nieuwe reglementen verwacht de FIA dat dit probleem verleden tijd is. Red Bull-coureur Sergio Pérez hoopt er in ieder geval op. 

"Ze zeggen dat de nieuwe reglementen het racen ten goede komt. Ik hoop dat het spannender wordt, dat we beter tegen elkaar kunnen racen en dat we beter kunnen volgen. De nieuwe regels zorgen er wel voor dat het allemaal heel erg interessant gaat worden", voorspelt de Mexicaan, die vorig jaar één race wist te winnen.

SI202202090257_hires_jpeg_24bit_rgb

Eerste meters

Uiteraard kijkt Pérez uit naar het nieuwe Formule 1-seizoen. "Ik kan echt niet wachten om de baan op te gaan in de RB18. Het gaat echt een leuk jaar worden. Iedereen begint weer vanaf nul", aldus de 32-jarige coureur.

Lees ook: Verstappen voelt geen extra druk: Ik doe wat ik altijd doe

Lees ook: BREAKING: Red Bull presenteert nieuwe bolide Verstappen en Pérez

Lees ook: Lando Norris verlengt contract voor vier jaar bij McLaren

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden