Renault bevestigt: Kubica gaat testen met RS17 in Boedapest

kubica

Na twee succesvolle tests in een 2012-bolide gaat Robert Kubica op 2 augustus tijdens de ‘in-season-test’ op de Hungaroring een officiële testdag met de huidige Renault-auto de 'RS17' afwerken. Daarmee komt een definitieve terugkeer van de Pool weer een stapje dichterbij. Renault heeft het nieuws vanmorgen officieel bevestigd.

De 32-jarige Pool toonde bij z’n tests in de 2012-auto aan nog steeds over de juiste snelheid te beschikken. De vraag is of Kubica gezien zijn fitheid ook in de huidige generatie auto’s uit de voeten kan.

Kubica was bezig een indrukwekkende carrière op te bouwen in de Formule 1 toen hij in 2011 zwaar crashte tijdens een rally-wedstrijd. De 1-voudig Grand Prix-winnaar moest vrezen voor amputatie van z’n onderarm, maar zover kwam het gelukkig niet. Het ongeval betekende wel een voortijdig einde van z’n F1-loopbaan. Z’n rechterarm en hand heeft hij nooit meer volledig kunnen gebruiken.

Een comeback in de Formule 1 leek dan ook uitgesloten totdat vorige maand bekend werd dat Kubica met een Renault uit 2012 zou gaan testen. Sindsdien draait de geruchtenmachine rondom een definitieve terugkeer op volle toeren.

Op dinsdag 1 augustus komt Nicholas Latifi voor Renault in actie.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden