Renault steekt hand in eigen boezem

c_a

Door motorproblemen haalden afgelopen zondag drie bolides met een Renault-krachtbron de finish van de Mexicaanse Grand Prix niet. Renault-teambaas Cyril Abiteboul geeft toe dat de motorenbouwer een inschattingsfout heeft gemaakt.

“We hebben een beoordelingsfout gemaakt in de balans tussen snelheid en betrouwbaarheid”, zegt Abiteboul tegen het Britse Autosport. “We waren zeer competitief, maar een keerzijde is dat we niet hetzelfde niveau van betrouwbaarheid haalden. Tegelijkertijd heeft het ertoe geleid dat een door Renault aangedreven auto op de bovenste trede van het ereschavot stond.”

Uitvallers

Daarmee doelt Abiteboul op Max Verstappen, die de race in Mexico won. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo had minder mazzel en haalde de finish op het Autodromo Hermanos Rodriguez niet vanwege motorproblemen, evenals Nico Hülkenberg en Brendon Hartley. "Het zijn de klimatologische omstandigheden, maar dat wisten we. We racen hier al twee jaar en we weten wat we kunnen verwachten. Er zijn geen excuses", concludeert Abiteboul.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen