Renger van der Zande: Aan het team gaat het niet liggen

door Tim Koenders
10-saturday-monza

Renger van der Zande komt aankomend weekend tijdens de 24 uur van Daytona in actie met een sterk team. Met Dixon, Bourdais en Palou aan zijn zijde rijdt hij voor het team van Ganassi. Tijdens de kwalificatierace zat de snelheid erin maar kreeg het team een straf vanwege een verkeerd afgestelde pitlimiter.

Aankomend weekend staat de 24 uur van Daytona op de planning. Afgelopen weekend werd de "Roar before the 24" gereden: de mogelijkheid voor de teams en rijders om zich voor te bereiden. Ook was er een kwalificatiewedstrijd om de startopstelling te bepalen. Renger van der Zande blikt voor Grand Prix Radio terug op het afgelopen weekend in Amerika.

Renger van der Zande Daytona

Van der Zande gaat voor overwinning

De 24 uur van Daytona is volgens Van der Zande de belangrijkste race in het IMSA-kampioenschap. "We gaan all-in. Ik heb hele goede teamgenoten." Van der Zande rijdt aankomend weekend met zesvoudig IndyCar-kampioen Scott Dixon, regerend IndyCar-kampioen Alex Palou en voormalig Formule 1-coureur Sebastien Bourdais. "Ik rijd voor het team van Ganassi dus daar kan het allemaal in ieder geval niet aan liggen. We gingen erg hard in de kwalificatiewedstrijd maar de pitlimiter stond niet goed." Hiervoor kreeg het team een straf. "De nummer tien-auto won de race afgelopen weekend. De laatste vijf jaar hebben zij vier keer gewonnen. Daar gaan wij een stokje voor steken."

De hele update van Renger van der Zande is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Vaccinatie verplicht voor coureurs GP Australië

Lees ook: Frédéric Vasseur: Ik onderschatte een jaar zonder updates

Lees ook: George Russell: Nooit genoeg zolang je geen wereldkampioen bent

 

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden