Rinus VeeKay tevreden met zesde plaats

03 mrt 2022 door Coert Gillissen
Header liveblog 1 Bahrein

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout is tevreden met zijn zesde plaats in de openingsrace van het nieuwe IndyCar-seizoen. Een vroege pitstop kostte hem veel tijd, maar een lange caution bracht hem alsnog een knappe klassering.

De hoge slijtage van de zachte band in de eerste stint zorgde voor een balans in de auto die het team niet had verwacht, zo meldt VeeKay op de website van Ed Carpenter Racing. De gedwongen vervroegde pitstop zorgde er vervolgens voor dat hij terugzakte naar de 24ste plaats. Dankzij een lange Safety Car-fase kon VeeKay weer aansluiten bij de top van het veld en reed hij dertien ronden aan de leiding. In de laatste stint van de race moest de 21-jarige Nederlander benzine besparen, waardoor hij uiteindelijk nog terugviel van P4 naar P6. 

McLaughlin wint eerste race

De race in St. Pete werd gedomineerd door voormalig-Supercars kampioen Scott McLaughlin. De van pole position vertrokken Penske-coureur leidde 49 van de 100 rondes en pakte zijn eerste overwinning in de IndyCar Series. Regerend kampioen Alex Palou zorgde nog voor een spannend slot, maar moest genoegen nemen met de tweede plek.

 

Lees ook: Zak Brown: "Red Bull te hard voor coureurs"

Lees ook: Rinus VeeKay start nieuw IndyCar-seizoen vanaf P4

Lees ook: Officieel bevestigd: Verstappen tot 2028 bij Red Bull

03 mrt 2022 door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen