Zak Brown: Red Bull te hard voor coureurs

door Gijs Leuvenink
10-saturday-monza

McLaren-teambaas Zak Brown vindt dat Red Bull te hard is voor de coreurs in het juniorprogramma. Dat heeft de Amerikaan laten weten in een interview met The Race.

Brown gaf aan dat Red Bull verschillende coureurs te snel heeft laten vallen. Als voorbeeld haalt de Amerikaase teambaas zijn pupil Pato O'Ward aan, die namens McLaren in de IndyCar series rijdt. "O'Ward is zeker te hard aangepakt. Red Bull had hem in het junior traject, maar na ongeveer drie races werd hij aan de kant gezet. Zo zijn er meer coureurs die door hun vingers zijn geglipt."

Vertrekkende coureurs

Naast O'Ward kwam Brown nog met Carlos Sainz en Daniel Ricciardo als voorbeelden. "Ze zijn te streng, te hard voor de coureurs. Carlos is een goed voorbeeld, Daniel ook. Ik denk dat hun vertrek te maken heeft met de sfeer. Daniel had al laten zien dat hij goed was, maar heeft alsnog besloten te vetrekken. Vettel ging ook weg. Ze hebben erg veel coureurs binnen de gelederen gehad." 

Zak Brown bij McLaren Extreme E 2022

Succes

Brown erkende in het interview wel dat Red Bull iets goed doet. "Als je kijkt naar het traject van Max Verstappen doen ze ook dingen wel goed. Ze zijn immers wereldkampioen geworden en wij niet. Ik kan dus niet zeggen dat ze zomaar wat doen", vervolgde Brown. "Ook Albon en Pierre Gasly lijken goede coureurs te zijn. Met name Gasly lijkt echt een topcoureur te worden." 

Lees verder: Vrouwelijke coureur mikt op Olympische Winterspelen met bobslee

Lees verder: Andretti reageert verrast op weerstand F1 teams

Lees verder: Nikita Mazepin in zwaar weer: wellicht geen deelname in Verenigd Koninkrijk

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden