Rinus 'VeeKay van Kalmthout: Geen makkelijk weekend

11 apr 2022 door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Het was geen eenvoudig weekend voor Rinus 'VeeKay' van Kalmthout in de IndyCar op het stratencircuit in Long Beach. VeeKay kon zich op geen enkel moment bemoeien met de strijd om de zege. "Het was echt zwaar", zucht de Nederlander.

Van Kalmthout rekende vooraf al op een zwaar weekend op het circuit net buiten de miljoenenstad Los Angeles en dat werd ook werkelijkheid. Het resulteerde in een vijftiende plaats in de kwalificatie en doordat VeeKay op dezelfde strategie zat als de coureurs om hem heen, kon hij zich ook geen weg naar voren banen.

Koeling

En dat werd ook niet makkelijker nadat Van Kalmthout de achterkant van de wagen van Helio Castroneves toucheerde. Daarbij brak het neuspunt van de auto van Veekay af. "Dat zorgde wel voor betere koeling", grapt de Nederlander. "Maar zonder gekheid. Het was wel even schrikken", vertelt hij.

Later in de race raakte juist een andere coureur (Scott McLaughlin, red.) de achterkant van de auto van de Nederlander. Daarbij raakte de diffuser beschadigd en zo reed Van Kalmthout de laatste 25 rondes van de race met een kapotte diffuser rond. Een paar rondes voor het einde, tijdens een neutralisatie, haalde Ed Carpenter Racing de Nederlander naar binnen. VeeKay lag na de pitstop laatste, maar kon op verse banden toch nog wat coureurs inhalen en daardoor besloot hij de wedstrijd als dertiende.

Veekay Long Beach

Schadebeperking

"Een zwaar weekend", blikt hij terug. "We hebben aan schadebeperking gedaan. Dat ik mijn zevende plaats in het kampioenschap heb behouden, stemt mij tevreden. Punten verzamelen in Long Beach stond bovenaan de prioriteitenlijst en dat hebben we gedaan", aldus VeeKay.

Lees ook: Mitch Evans zegeviert in ePrix Rome, Robin Frijns derde

Lees ook: Olav Mol en Jack Plooij te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Teams in overleg over inflatiecorrectie budgetcap

11 apr 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen