Mitch Evans zegeviert in ePrix Rome, Frijns derde

alonso sprint imola

Mitch Evans heeft de indicentrijke ePrix van Rome op zijn naam geschreven. Robin Frijns wist een derde plek over de streep te trekken. Nyck de Vries kwam na een straf als vijftiende in de eindrangschikking terecht.

Door de overwinning benadrukte de Nieuw-Zeelander zijn topvorm. Ook de race van gisteren, net zoals zondag in Rome, zegevierde de coureur die namens Jaguar TCS aan het Formule E kampioenschap deelneemt. Polesitter Jean-Éric Vergne zette zijn DS Techeetah op de tweede plek neer, voor de Nederlander Frijns in zijn Envision.

Strijd vooraan

De race werd gemaakt door een hevige strijd om de koppositie. Jean-Éric Vergne begon veelbelovend, maar na een safety car kwam Mitch Evans voor het eerst aan de leiding. Dat was niet de enige wisseling, want ook Robin Frijns ging niet veel later aan de leiding na het inzetten van een attack mode. André Lotterer deed hetzelfde trucje en zette zo Frijns opzij. Een volgende safety car zorgde voor een volgende opschudding en Evans ging met zijn opgespaarde attack mode de aanval in. Daarmee reed de Nieuw-Zeelander naar de voorste positie om hem niet meer los te laten.

Incidenten

Het was een typische Formule E-race die vol stond met incidenten. Onder andere Nyck de Vries kreeg een straf na het veroorzaken van een ongeluk met Sergio Sette Câmara, waarna beide coureurs hun weg konden vervolgen. Tijdens de race waren het maar liefst zeven coureurs die de finish niet zagen. Onder andere thuisrijder Antonio Giovinazzi zette zijn wagen stil aan de kant. 

Stand kampioenschap

In het kampioenschap is het alleen maar dichterbij elkaar gekomen. Jean-Éric Vergne gaat met 60 punten aan de leiding, daarachter staat Robin Frijns met 58 punten. Stoffel Vandoorne ging als leider naar Rome toe, maar staat nu derde met 56 punten. Winnaar Evans ging het weekend met één punt in en staat nu met 51 punten vierde. Met 38 punten is regerend kampioen Nyck de Vries in de achtervolging, daarmee staat hij nu achtste.

30 april wordt het kampioenschap vervolgt met de ePrix door de straten van Monaco.

Lees ook: Lewis Hamilton: Goed resultaat voor het team

Lees ook: Stewards willen nieuwe safety car regels

Lees ook: Mattia Binotto uitzinning van vreugde na GP Australië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden