Robert Kubica: “Ik heb veel geleerd”

jm1702au80

Robert Kubica kan terugkijken op een zeer geslaagde testdag. De 32-jarige Pool noteerde een vierde tijd en reed 142 rondes op de Hungaroring. “Het was een fantastisch gevoel om achter het stuur te kruipen van de R.S.17”, vertelde hij na de testdag.

Kubica moest wel even wennen aan de huidige Formule 1-bolide. “Alles was nieuw en het kost even wat tijd om daaraan te wennen. Ik ben dan ook niet honderd procent tevreden over de dag. Je wilt altijd meer, maar we moeten realistisch zijn. Het was geen makkelijke dag. Ik heb veel geleerd over de huidige generatie Formule 1-auto’s. Er zijn veel verschillen met de auto’s waarmee ik vroeger heb gereden. Ik heb het hele testprogramma van het team doorgewerkt en ik denk dat we goede progressie hebben gemaakt.”

Over zijn eigen toekomst blijft Kubica voorzichtig. “Na deze testdag is het nog te vroeg om te bepalen wat de volgende stap gaat worden. Tijdens de testdag voelde ik geen enkele vorm van pijn. Ik voel me eigenlijk best goed. Natuurlijk ben ik moe, met name de hitte speelt daarbij een belangrijke rol. We hebben ruim 140 rondjes gereden en ik had best door gekund, mijn conditie is goed.”

Een comeback sluit de Pool in ieder geval niet uit. “De afgelopen vier maanden tonen aan dat het snel kan gaan. Als dat de komende maanden zo doorgaat kan er van alles gebeuren. Het wordt niet eenvoudig. Het is absoluut mijn doel om aan de slag te gaan in de Formule 1, op welke manier dan ook. Of ik die kans krijg, kan ik niet zeggen. Voor nu wil ik Renault bedanken voor deze test.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden