Robert van Overdijk over Dutch GP: Winst Max kers op de taart

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Robert van Overdijk, algemeen directeur van CM.com Circuit Zandvoort, hoopt dat de Grand Prix van Nederland wederom een groot feest zal worden. Tevens hoopt hij ook dat de goede sfeer blijft, zelfs als Max Verstappen onverhoopt met een uitvalbeurt te maken krijgt.

De Nederlandse Grand Prix staat in september weer op de kalender. Vorig jaar reden er voor het eerst sinds 36 jaar tijd weer Formule 1-auto's in de Noord-Hollandse badplaats. De organisator werd na afloop gecomplimenteerd voor het feest dat werd neergezet. De Formule 1 was dan ook onder de indruk en bestempelde het Nederlandse feestje als de nieuwe standaard binnen de sport.

Lat ligt hoog

Afgelopen jaar vond het evenement nog plaats onder coronamaatregelen, waardoor het aantal toeschouwers noodgedwongen moest worden beperkt. Dit jaar wordt er, vooralsnog, gerekend op volle tribunes. Tegenover Motorsport.com zegt directeur Van Overdijk: "Wie door alle beelden van de oranjezee dacht dat het volle bak was, zat immers mis. De eerste editie in 36 jaar is met twee derde van de volledige capaciteit afgewerkt", legt hij uit. Los van het racespektakel ziet de directeur de schone taak liggen om het publiek in de feeststemming te krijgen en wil dat beter doen dan het afgelopen jaar. "We beseffen terdege dat we de lat bijzonder hoog hebben gelegd voor onszelf", vertelt hij.

Nederlandse supporters juichen Max Verstappen aan op Zandvoort 2021

'Van zichzelf een schitterende dag worden'

Om het feestje naar een hoger niveau te tillen gaat de directeur uit van een uitvalbeurt van Verstappen, hoe vreemd het ook mag klinken. "Max is natuurlijk de grote drijfveer achter ons evenement, dat is helder", stelt hij. Van Overdijk vervolgt: "Het moet vanuit zichzelf al een schitterende dag worden en als Max wint, is dat de kers op de taart."

De Nederlandse racefans worden dit jaar in Zandvoort getrakteerd op een mooi vol programma. Zo zal naast de Formule 1, ook de Formule 2, Formule 3 en de Porsche Supercup op de baan verschijnen.

Lees ook: F1 aan Tafel: "Hamilton gaat stoppen"

Lees ook: Nieuwe carriére Valentino Rossi van start

Lees ook: DTM-debuut voor Sebastien Loeb

 

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden