Ross Brawn denkt aan promotie-degradatiesysteem

rb13mv

Met dit jaar 21 races op het programma en toenemende interesse vanuit onder andere de Verenigde Staten (New York, Las Vegas, Miami), Vietnam, Argentinië, Denemarken en Nederland lijkt het alsof de Formule 1-kalender behoorlijk aan het dichtslibben is.

En hoewel de Formula One Group wil doorgroeien naar maximaal 25 races per seizoen, deelt sportief directeur Ross Brawn de mening dat het wel erg vol dreigt te worden. Hij stelt dan ook voor om een promotie-degradatiesysteem in te stellen.

Niet voor de teams, maar voor de Grands Prix. Circuits waar een saaie race wordt verreden en organisatoren niet hun best doen voor de fans, moeten in het volgende jaar hun plaats op de kalender afstaan aan een andere Grand Prix. "Het gaat niet om de hoeveelheid races, maar om de kwaliteit van de races. Ik zou graag zien dat we in de toekomst een soort klassement hebben voor de races, met een wachtlijst van nieuwe circuits. Als een locatie of race niet werkt, dan kan die degraderen en komt er een andere Grand Prix voor in de plaats" aldus de oud-teambaas tegen het Engelse Business Life magazine.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen