Rudy van Buren baalt van tegenvaller in Porsche Carrera Cup

Bleekemolen

Rudy van Buren reed gisteren zijn eerste race in de Porsche Carrera Cup, waar hij gemengde gevoelens aan overhoud. De race begon veelbelovend, maar vlak voor het einde ging het mis. “Heel zuur, maar dat is ook autoracen”

“Het was een weekend met dubbele gevoelens, wat aanvankelijk goed begon werd een beetje een frustrerend verhaal. Zowel in de vrije trainingen als in de kwalificatie waren er problemen met de remmen, die we niet onder controle kregen. Dit leidde ertoe dat ik op het belangrijkste moment in de kwalificatie een voorband kapot remde. Alles zat tegen en ik begon op plek 16, maar gezien de omstandigheden kon ik hier nog mee leven.”

“De race zelf was super, ik heb mezelf van plek 16 naar de zevende stek geknokt. Helaas had ik nog wel contact met een andere coureur die een andere filosofie had wat betreft het ingaan van de chicane. Hij kwam buitenom, waarbij ik hem prima zag komen en ook ruimte liet, maar ik ging er wel vanuit dat we samen de chicane door zouden gaan. Ik had gedacht dat hij in het linkergedeelte ervoor zou gaan, maar daar dacht hij anders over waardoor hij vrij fors naar binnen kwam en ik met mijn voorwiel onder zijn spiegel in zijn auto terecht kwam. Toen spinden we allebei en was het klaar.”

“Eerder in de race had ik al wat ellebogenwerk achter de rug waardoor er achteraf gezien een stuk van mijn dorpel gebogen was. Bij de kerbstones merkte ik al wel dat de auto wat onstabiel was en ik miste wat snelheid op het rechte stuk, maar dat valt achteraf dus te verklaren. Het resulteerde er echter wel dat ik na de spin en de safety car-fase niet meer kon meevechten.”

“In eerste instantie leek het dus best goed te gaan, maar na afloop is het toch een beetje een domper geworden. Soms heb je dat en ik moet er nu gewoon de volgende keer goed voor gaan zitten. De volgende race is op de Sachsenring waar ook nog een testdag wordt gehouden, dus er is genoeg tijd om te kijken of de auto weer goed is na al dat ellebogenwerk. Het werd uiteindelijk P10 in de Duitse puntentelling, dus daar is nog geen man overboord. Het is alleen wel zuur als je zo goed begint en het dan vlak voor het einde toch misgaat. Maar goed, dat is ook racen en we zien over twee weken wel weer.”

De hele update van Rudy van Buren valt te beluisteren op Grand Prix Radio.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden