Russell blij met introductie VAR in Formule 1

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Mercedes-coureur George Russell, die bovendien de GPDA-directeur is, is blij dat er een soort van VAR komt in de Formule 1, om een herhaling van de gebeurtenissen in Abu Dhabi te voorkomen.

Op 17 februari kondigde FIA-president Mohammed Ben Sulayem aan dat de structuur van de wedstrijdleiding volledig op de schop gaat in 2022. Het kostte Michael Masi zijn baan als wedstrijdleider. Hij wordt opgevolgd door Eduardo Freitas, afkomstig uit het World Endurance Championship, en Niels Wittich, die voorheen de wedstrijdleider was in de DTM. Daarnaast komt er ook nog een virtuele ruimte buiten het circuit waar ze de wedstrijdleider willen ondersteunen door middel van een VAR, zoals we die in het voetbal kennen. GPDA-directeur Russell juicht deze beslissing toe.

Fantastisch

"Echt fantastisch, vind ik het. Zo krijgt de wedstrijdleider meer input van buitenaf, kan er sneller een beslissing worden gemaakt en worden er hopelijk minder fouten gemaakt", liet Russell weten aan onder andere Grand Prix Radio.

Russell Mercedes - Sakhir 2020
Foto: Mercedes AMG F1 / LAT Images

Meer nodig

Maar de nieuwe Mercedes-coureur vindt wel dat het hier niet bij moet blijven. "Het is een stap in de goede richting, maar toch zijn er nog voldoende verbeterpunten", vindt de Brit.

Lees ook: Russell: Beste jaar om naar Mercedes te gaan

Lees ook: Hamilton: Totaal niet boos op Verstappen of Red Bull

Lees ook: Toto Wolff: Abu Dhabi was geen gemanipuleerde race

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen