Russell kampt met pijntjes door porpoising: Echt niet houdbaar

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

George Russell hoopt dat het snel gedaan is met het stuiteren van zijn Mercedes aangezien de Brit fysieke klachten kreeg door het fenomeen. "Dit was echt het extreemste ooit", stelt de Mercedes-coureur.

Mercedes heeft het hele jaar al last van porpoising op de rechte stukken. Op vrijdag in Imola was het zelfs zo erg dat ze niet vol gas konden gaan richting Tamburello. Dat stuiteren heeft effect op hoe hard de auto's gaan op de rechte stukken en bij het remmen, maar heeft ook een uitwerking op de fysieke gesteldheid van de coureurs. In dit geval bij George Russell, die klaagt over kleine pijntjes. 

Extreem

"Je raakt er echt buiten adem door", vertelt de Brit. "Dit was echt het extreemste ooit. Ik hoop echt dat we snel met een oplossing komen, want dit is echt niet te doen voor de coureurs. Dit weekend kreeg ik last van mijn rug en mijn borstkas, maar de auto moet wel stuiteren want anders zijn we gewoon niet snel", stelt Russell.

Russell in auto Imola

Goed gevoel

Ondanks het stuiteren, heeft Russell wel het gevoel dat het een goede auto is om in te rijden. "Wanneer de auto in de juiste window zit en de banden werken, dan is het een hele fijne auto om in te rijden", aldus de Mercedes-coureur, die nu vierde staat in het kampioenschap. 

Lees ook: Alfa Romeo-bolide sterk, prestaties verschillen

Lees ook: Kevin Magnussen tevreden met drie punten in Imola

Lees ook: AlphaTauri-coureurs verlaten Imola met gemengde gevoelens

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen