Sauber-coureurs zien kansen voor GP van China: "Hebben een realistische kans om punten te scoren"

Kick Sauber GP China 2024

De kwalificatie voor de GP van China was er één met twee gezichten voor het team van Sauber. Valtteri Bottas haalde Q3 en eindigde als tiende, terwijl Zhou Guanyu tijdens zijn thuisrace zal gaan starten vanaf P16. Beide coureurs zien kansen voor het Zwitserse team in Shanghai en denken dat het realistisch is om punten te kunnen halen.

Valtteri Bottas bewees dat zijn tempo op de vrijdag tijdens de sprintkwalificatie geen door de regen beïnvloede toevalstreffer was. De Fin haalde niet alleen het laatste deel van de sprintkwalificatie, maar kwam ook tijdens de kwalificatie voor de race van zondag tot Q3. Het is de eerste keer dit seizoen dat de tienvoudig Grand Prix-winnaar in de 'reguliere' kwalificatie tot het laatste deel kwam. "Alles verliep eigenlijk heel soepel, waardoor we voor het eerst dit seizoen Q3 konden bereiken", vertelt Bottas tegenover F1.com. "Over het geheel genomen was het goed om te zien dat onze voortgang dit weekend tot nu toe op schema ligt, en we kwamen in Q3 behoorlijk dicht bij Nico [Hulkenberg, red.], maar we kwamen net tekort." 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Fout zorgt voor teleurstellende kwalificatie Zhou

In tegenstelling tot Bottas wist zijn teamgenoot Zhou Guanyu Q3 niet te bereiken. De Chinees bereikte tijdens de sprintkwalificatie nog SQ3, maar kwam vandaag niet eens uit Q1. Dit terwijl het volgens de thuisrijder wel mogelijk was geweest om het laatste deel van de kwalificatie te halen, maar een fout voorkwam dat. "Het missen van Q2 in de kwalificatie was teleurstellend, maar het was geen gemakkelijke sessie: ik werd namelijk eerst geblokkeerd in de eerste bocht tijdens mijn eerste echte run en daarna had ik een lock-up in bocht veertien, wat mijn laatste ronde verpestte", verklaart de Chinees, die nog geen enkele keer uit Q1 kwam in 2024, tegenover F1.com. "Ik verloor daar twee en een halve tiende en uiteindelijk stonden we zes honderdsten achter P15. We hadden het potentieel om helemaal naar Q3 te gaan, maar in een deelnemersveld waarin alles dicht op elkaar zit, moet je de perfecte ronde hebben en vandaag kwamen we net een beetje tekort." 

Optimisme bij Sauber-coureurs voor GP van China

"Ik denk dat we een realistische kans hebben om punten te scoren, dus we zullen alles tot in de puntjes goed moeten uitvoeren. Ik verwacht perfectie van de Sauber-crew tijdens de race. Iedereen is erg gemotiveerd voorafgaand aan de race en we hebben er echt zin in om te gaan", aldus Bottas.

Zhou Guanyu moet daarentegen vanaf P16 komen, maar is door zijn sterke stint op de mediums tijdens de sprintrace erg optimistisch voor de race van zondag. "We zagen dat we behoorlijk competitief waren, vooral op de mediumband, wat een goede indicatie is voor de Grand Prix van morgen. We weten dat we morgen tot het uiterste kunnen gaan en vooruitgang kunnen boeken. Hier kan veel gebeuren, dus ik kijk uit naar de race."

Lees ook: Verstappen zorgt voor 100e pole position Red Bull

Lees ook: Grote verschillen bij Haas tijdens kwalificatie GP van China

Lees ook: Charles Leclerc: "Gefocust op racesnelheid"

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden