Schumacher: Keuze voor Sainz logische keuze

Mick Schumacher close-up

Mick Schumacher ziet de keuze van Ferrari om Carlos Sainz de komende jaren binnenboord te houden als een logische keuze. Dat vertelde de Duitser aan Motorsport.com.

"Het is wel een logische keuze van Ferrari om Carlos Sainz vast te leggen", sprak de Duitser. "Ze hebben twee fantastische coureurs die voor hen rijden. Carlos was vorig jaar erg sterk en ook dit jaar heeft hij al een paar goede races afgewerkt. Voor mij was het vanzelfsprekend dat Carlos een contractverlenging kreeg." 

Eigen toekomst

Tot op de dag van vandaag staat de 23-jarige coureur onder contract als Ferrari-junior bij het team en zijn naam wordt wel eens genoemd als potentieel coureur bij de Italiaanse renstal. Met de verlenging is tot 2025 geen plek voor hem bij Ferrari. Schumacher ziet echter geen veranderingen voor hemzelf. "Ik moet gewoon mijn best doen in mijn situatie. Dat is nu bij Haas het goed doen. Voor mij verandert er verder niet zo veel."

Mick Schumacher - Kevin Magnussen - GP Australië - 2022

Alonso: Blij voor Carlos

Ook Fernando Alonso sprak zich uit over de verlenging van Sainz bij Ferrari. Alonso is blij dat de verlenging van Sainz zijn verbintenis met Ferrari rond is. "Duidelijk is dat ik blij ben voor hem. Ik denk dat Ferrari de juiste keuze heeft gemaakt na het sterke afgelopen seizoen en zijn start van het huidige seizoen. Ze hebben nu de snelste auto en Carlos kan daar goed mee rijden. De komende jaren zullen ze door de regelgeving snel blijven dus ik ben blij voor Carlos dat hij voorlopig competitief zou zijn."

Lees ook: Pierre Gasly hoopt nog altijd op Red Bull-stoeltje

Lees ook: Pirelli na 2024 mogelijk niet meer in Formule 1

Lees ook: Toto Wolff blij dat teambazen-optocht in Miami wordt geschrapt

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen