Sebastian Vettel keert terug in Race of Champions

door Gijs Leuvenink
Sebastian Vettel en Mick Schumacher op de grid Miami 2022

Voormalig Formule 1-coureur Sebastian Vettel gaat begin januari 2023 deelnemen aan de Race of Champions en keert zo na zijn pensioen al snel weer terug achter het stuur. De Duitser zal samen met Mick Schumacher zijn land vertegenwoordigen.

"Ik ben blij om samen met Mick deze kans te krijgen om bij dit evenement mee te doen", sprak Vettel in een persconferentie. "We zullen er alles aan doen om de Duitse eer hoog te houden en de titel naar Duitsland te halen. Het zal een unieke ervaring worden, zeker omdat er geracet wordt op ijs."

Schumacher: Een eer

Mick Schumacher, de teamgenoot en reserve-coureur bij Mercedes, vindt het een eer om met Sebastian Vettel samen in een team te racen. "Het is eervol dat ik met Sebastian kan racen tijdens de Race of Champions. Ik hoop dat ik samen met Sebastian voor Duitsland de traditie hoog kan houden om voor de titel te racen."

Race of Champions

De Race of Champions is een uniek evenement waar coureurs uit verschillende autosportdisciplines het met elkaar opnemen om de titel. Zowel individueel als in landenteams rijden de coureurs tegen elkaar. Dit jaar zou er op sneeuw en ijs gereden worden, in Zweden. 28 en 29 januari vindt het evenement plaats.

Lees ook: AlphaTauri presenteert AT04 op 11 februari

Lees ook: Zak Brown: Gaan Norris winnende auto geven

Lees ook: Helmut Marko: Mercedes in 2023 grootste concurrent

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden