Sergio Pérez focust zich op race

Sergio Perez donderdag Austin

Sergio Pérez is niet tevreden over zijn kwalificatie, al lijkt hij wel te snappen waar het probleem vandaan komt. Daarbij staat de coureur stil bij het overlijden van Dietrich Mateschitz, dat vlak voor de kwalificatie bekend is gemaakt.

Na afloop van de eerste trainingen gaf Pérez aan dat hij vooral gefocst was op de kwalificatie, gezien de gridstraf van vijf plekken die hem te wachten staat. Eenmaal aangekomen bij de kwalificatie, liep dit toch anders dan gepland. Voor deze sessie had hij namelijk nog maar drie sets aan banden over, waardoor het moeilijk werd om in Q3 nog een optimale tijd neer te zetten. "We gingen de kwalificatie in met maar drie sets banden. We hebben niet kunnen maximaliseren. We hebben wat verkeerd gedaan bij de warmup en de balans. En dat met maar drie bandensets, we konden niet veel doen", zo vertelt hij tegenover F1.com.

Kampioenschappen

Daarbij vertelt hij dat de focus is omgezet naar de wedstrijd, waar hij hopelijk een inhaalslag kan maken. Het scheelt dat concurrent Charles Lecerc een grotere gridstraf moet incasseren, namelijk van tien plekken. Voor zowel het binnenhalen van het constructeurskampioenschap als het behouden van zijn individuele tweede plek, is het van belang dat Pérez de Monegask achter zich weet te houden. "Maar we hebben gefocust op morgen, om de auto in de race mee te laten doen. Hopelijk betaalt dat zich uit."

Extra gemotiveerd

Ook Pérez staat stil bij het overlijden van Red Bull-topman Dietrich Mateschitz. Ondanks dat de Mexicaan hem niet vaak heeft ontmoet, is hij erg aangedaan door zijn overlijden. "Ik heb helaas niet veel tijd met hem kunnen doorbrengen. Ik heb hem een of twee keer ontmoet. Hij was een geweldig mens", laat hij weten. Niet alleen in de Formule 1, maar ook daarbuiten heeft Mateschitz een groot verschil gemaakt: "Het merk dat hij heeft grootgebracht, maar ook zijn compassie voor de sport. Ik denk dat hij een groot verschil heeft gemaakt in de wereld."

De Mexicaan zal er, samen met zijn teamgenoot, dan ook alles aan doen om het constructeurskampioenschap dit weekend binnen te halen. "Ik hoop dat we er morgen alles aan kunnen doen om het kampioenschap binnen te halen. Het zou een mooie dag zijn om dat te doen", aldus Pérez.

Lees ook: Daniel Ricciardo: Krijg weinig van de auto terug

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van de Verenigde Staten

Lees ook: Mercedes lichtelijk teleurgesteld na kwalificatie VS

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden