Sergio Perez teleurgesteld na kwalificatie in Abu Dhabi

Abu Dhabi 2023 zaterdag

Sergio Perez kijkt teleurgesteld terug op de kwalificatie op het Yas Marina Circuit. Zijn snelste ronde werd geschrapt voor track limits. De fout van Perez zorgt ervoor dat hij de race zal starten vanaf de negende plaats. 

Tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi leek het er op dat Sergio Perez op de vijfde plaats zou eindigen. Zijn rondetijd werd geschrapt door een fout in de zesde bocht. "Het was verre van ideaal, eerder echt lastig. Onze prestatie in Q3 was niet optimaal. Het doet pijn dat de rondetijd werd geschrapt. In bocht zes maakte ik een fout die me wat tijd kostte. Het leek erop dat we op zijn minst vanaf p5 zouden starten, maar nu die ronde is geschrapt, wordt het wat lastiger”, legt hij uit bij F1.com. Ondanks zijn slechtere kwalificatie zal Perez de race vanaf de negende plaats starten. Vanuit deze positie ziet de Mexicaan nog genoeg mogelijkheden om zijn positie te verbeteren. “Ik denk dat het morgen een lange race wordt en dat er van alles kan gebeuren. Ik denk dat degradatie morgen erg belangrijk zal zijn, dus laten we kijken wat we morgen kunnen doen”, voegt hij toe in zijn gesprek met F1.com.

 

 

Geen concurrentie in het kampioenschap

Red Bull is dit weekend het enige team dat het raceweekend begint met de wetenschap van hun positie aan het einde van het kampioenschap. Perez slaagde er vorige week in om zijn tweede plaats in het coureurskampioenschap veilig te stellen. Er zijn geen andere concurrenten meer in zowel het constructeurskampioenschap als het coureurskampioenschap, aangezien het het laatste raceweekend van het jaar is. Tijdens dit laatste raceweekend van het seizoen heeft het Red Bull-team daardoor geen concurrenten meer, zowel in het constructeurskampioenschap als in het coureurskampioenschap. Voor de overige teams en coureurs staat er echter nog veel op het spel.

 

Lees ook: Carlos Sainz: We gingen te laat naar buiten

Lees ook: Alpine na kwalificatie GP van Abu Dhabi: Hopen op punten

Lees ook: Max Verstappen: Hebben het hele weekend al moeite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden