Sergio Pérez verlangt iedere week naar meer

05 mei 2022 door Zus Veldkamp
Perez P3 Imola

Sergio Pérez zit lekker in zijn vel en dat is te merken aan zijn resultaten, toch verlangt hij iedere week meer en meer. Het strijden om pole position en zeges geeft de Mexicaan veel motivatie. Dit laat hij weten aan Autosport.com.

Dat de RB18 goed bij Sergio Pérez past is te zien aan zijn resultaten, met een pole position en twee podiumplekken achter zijn naam. Echter verlangt Pérez iedere week meer en meer. "Ik wil elke week meer en meer en ben benieuwd wat ik voor elkaar kan krijgen in Miami", aldus de Mexicaan.

Virtuele kennismaking

Verschillende coureurs hebben via de simulator kennis gemaakt met het circuit en Pérez was daar een van. Daar was de Mexicaan heel positief over en de baan biedt veel mogelijkheden. Vooral op de lange rechte stukken kan goed geracet worden. "Het kiezen van de juiste neerwaartse druk configuratie gaat hier de grootste uitdaging worden voor iedereen", vertelt Pérez. De Mexicaanse coureur is ondanks dat erg gemotiveerd voor deze race. "Ik vecht nu elk weekend voor pole position en zeges, dus de motivatie om te blijven pushen en gefocust te blijven is aanwezig."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

"Gaaf dat we naar Miami gaan"

De Mexicaanse coureur vindt het gaaf om naar Miami te gaan en is blij met de uitbreidingen van de kalender met Amerikaanse races. "Ik vind het gaaf dat we naar Miami gaan en het is prachtig dat de kalender zich steeds verder uitbreidt in Amerika", aldus Pérez. Voor de Mexicaan is het ook nog eens dichterbij zijn huis. "Het is een stuk dichterbij mijn huis, wellicht ga ik er op een dag wel wonen", vertelt de Mexicaan. Pérez rekent ook op veel support van de Latijns-Amerikanen die daar aanwezig zullen zijn. "Ik weet wel zeker dat veel Latijns-Amerikanen en Mexicanen de race gaan bezoeken. Hopelijk betekent dit dat ik veel steun krijg."

Lees ook: Gasly kijkt uit naar weekend zonder sprint

Lees ook: Mick Schumacher: In Amerika racen is altijd leuk

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Miami

05 mei 2022 door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen