F1-coureurs kijken uit naar circuit Miami

Header liveblog 1 Bahrein

Een aantal coureurs hebben het circuit in Miami al uit kunnen proberen in de simulator en zijn positief verrast. Sergio Pérez, Pierre Gasly, Yuki Tsunoda en Valtteri Bottas zijn de gelukkigen die al een rondje hebben mogen rijden. Dit laten ze weten tegenover Motorsport.com.

Over iets meer dan een week strijkt het Formule 1-circus neer in Miami, wat een nieuw circuit is op de kalender. Een aantal coureurs hebben al een rondje kunnen rijden in de simulator. Door het drukke reisschema worden nieuwe circuits pas een week van te voren uitgeprobeerd. Van de twintig coureurs zijn er nu vier die kennis hebben gemaakt met het circuit. 

 

Red Bull en AlphaTauri

Beide Alpha Tauri coureurs, Pierre Gasly en Yuki Tsunoda, en Sergio Pérez hebben rondjes in de Red Bull simulator gereden. Volgens Gasly is het een hoge snelheidsbaan en verwacht hij dat het entertainmentgehalte hoog gaat liggen. "De snelheid ligt hoog en is vrij uitdagend. Er zijn een aantal ongebruikelijke bochten met extreem lange rechte stukken. Ik denk dat het entertainmentgehalte hoog gaat liggen", aldus de Fransman. Pérez kijkt uit naar de race en verwacht een goed potje racen. "Het bochtige gedeelte kan pittig gaan worden, net als het zicht. Ik denk we een goed potje racen kunnen verwachten", vertelt Pérez. Ook Tsunoda denkt dat het bochtige gedeelte een uitdaging kan worden. "De bochten zijn krap bij dat gedeelte, met een vliegende ronde ga je er ook traag doorheen. Met een safety car verwacht ik wel drukte, het gaat dus een interessant weekend worden."

Valtteri Bottas

Ook Valtteri Bottas heeft de eerste meters gereden op het gloednieuwe circuit en hij is er ook erg over te spreken. Inhalen moet er geen probleem worden door de lange rechte stukken in het circuit. "Het lijkt een goede baan om in te kunnen halen. Een aantal rechte stukken vergoten de inhaalkansen", vertelt de Fin. Hij is benieuwd hoe het er in het echt gaat voelen en verwacht dat het hele weekend een groot spektakel gaat worden. "Het racen gaat er leuk worden en ik denk dat het hele event fantastisch gaat worden", aldus Bottas. 

 

Lees ook: Silly season begint weer: de laatste contract geruchten

Lees ook: Mercedes hoopt op nieuwe onderdelen in GP Miami

Lees ook: Zorgen bij AlphaTauri om prestaties auto

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden