Mercedes hoopt op nieuwe onderdelen in GP Miami

door Jay Hartman
alonso sprint imola

Mercedes hoopt nieuwe onderdelen mee te nemen naar de Grand Prix van Miami om met een betere oplossing te komen voor hun problemen. De Mercedes-auto heeft veel last van porpoising waardoor ze veel prestatievermogen verliezen. 

Het team zegt dat ze verbaast waren van de omvang van het porpoising-probleem in Imola. Beide Mercedes-auto's haalden Q3 niet tijdens de kwalificatie voor de sprintrace en Lewis Hamilton kwam ook in de hoofdrace niet in de top tien terecht. De technisch directeur op de circuits Andrew Shovlin zegt dat het team veel over het probleem leert en zo beter kunnen begrijpen hoe ze het kunnen oplossen. Volgens hem kunnen ze zo hopelijk vooruitgang boeken in de aankomende races. Shovlin hoopt de nieuwe onderdelen om de porpoising tegen te gaan al in Miami toe te passen op de auto.

Rijprestaties

In de video van Mercedes waarin Shovlin alle technologische punten van de Grand Prix van Emilia-Romagna aanstipt, zegt de engineer dat het voorop staat dat de auto die is ontworpen niet presteert zoals ze hadden verwacht. "We moeten de auto instellen op een hogere rijhoogte en daardoor gaan onze rijprestaties achteruit", zegt Shovlin in de video. 

Shovlin zal pas opgelucht zijn als de problemen aan de auto's volledig zijn uitgezocht. Die zullen niet van de een op andere dag opgelost zijn, maar volgens Shovlin doet het team een stap in de juiste richting. Het is dus afwachten of het hobbelen over de baan in Miami wat minder is voor het team van Mercedes.

Lees ook: Zorgen bij AlphaTauri om prestaties auto

Lees ook: Toto Wolff over Russell en Hamilton: Productief en positief

Lees ook: Beide wedstrijdleiders positief getest op corona

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden