Zorgen bij AlphaTauri om prestaties auto

10-saturday-monza

Franz Tost, teambaas van AlphaTauri, uit zijn zorgen over de huidige prestaties van het team. Volgens hem zou de auto niet betrouwbaar en niet snel genoeg zijn, wat het team momenteel op een achterstand zet. AlphaTauri staat met slechts zestien punten op de zevende plaats in het kampioenschap.

Tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna werd zowel Yuki Tsunoda als Pierre Gasly uitgeschakeld in Q1. Volgens de teambaas gebeurde dit vanwege een strategische fout. En al helemaal in deze fase is het de bedoeling dat dit soort fouten niet gemaakt worden. "Ik denk dat we niet één, maar twee stappen achterstand hebben. We moeten aan de bak en er zeker voor zorgen dat we fouten zoals die in de kwalificatie niet meer maken. De middenmoot zit zo dicht bij elkaar, dan lig je er met dergelijke fouten meteen uit", zo vertelt hij tegen Formel1.de

pierre gasly imola

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Snel én betrouwbaar

"We moeten sneller worden, maar ook zorgen dat we een betrouwbare auto hebben, anders is het niet mogelijk." Bij Red Bull heeft het team al kunnen zien dat een snelle auto niet altijd het beste resultaat oplevert. Met een aantal uitvalbeurten van Red Bull is gebleken dat betrouwbaarheid nu belangrijker is dan ooit. Het team heeft voor zichzelf het doel om eind van het seizoen te vijfde plaats binnen het constructeurskampioenschap te behalen. Momenteel liggen zij met op de zevende plek. 

Wisselen van motor

Tsunoda heeft dit seizoen al meer motoren verbruikt dan gepland. Tsunoda heeft de derde verbrandingsmotor al in zijn bolide zitten, wat ervoor zorgt dat een penalty steeds dichterbij komt. Tost is zich hier zeker van bewust: "Wij, of liever gezegd Yuki, krijgen daar nog grote problemen mee." Met iedere extra krachtbon die hij buiten de reglementen gebruikt, start hij achteraan. En dat kan het team er op het ogenblik niet bij hebben.

Lees ook: Beide wedstrijdleiders positief getest op corona

Lees ook: Christian Horner: Fout Leclerc een mooie bonus

Lees ook: George Russell had bijna Formule 1 misgelopen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden