Mick Schumacher: In Amerika racen is altijd leuk

door Tim Koenders
Schumacher en Magnussen Australië 2022

Mick Schumacher vindt het racen in de Verenigde Staten altijd leuk door de hele show eromheen. De jonge Duitser hoopt in de toekomst vaker in de Verenigde Staten te mogen racen. Met het toevoegen van Miami en Las Vegas op de kalender wordt dit ook werkelijkheid.

Aankomend weekend reist het Formule 1-circus voor het eerst af naar het gloednieuwe circuit in Miami. De Formule 1 rijdt al een aantal jaren in Texas. De race in Austin wordt door veel coureurs geliefd. Ook voor de fans is het een speciale race op de kalender. De aanwezige fans kunnen de hele dag genieten van de shows. Het is niet voor niets dat de populariteit van de Formule 1 in Amerika steeds groter wordt.

Mick Schumacher Haas Amerika
Foto: Haas F1 Team Media (LAT Images)

Enorme show

Mick Schumacher rijdt voor het tweede jaar in de Formule 1. Vorig jaar eindigde de Duitser als zestiende tijdens de Grand Prix van Amerika. Toch kijkt hij enorm uit naar de terugkeer naar Amerika. “Racen in Amerika is altijd leuk. Er is altijd een enorme show en er zijn veel bekende mensen die je anders nooit zou ontmoeten.” Dat liet hij weten op de website van Haas in zijn vooruitblik op het weekend. “Ik denk dat het goed is dat we steeds meer dingen op een Amerikaanse manier aanpakken. Het lijkt me erg leuk om steeds meer in Amerika te racen.” Of de Grand Prix in Miami ook een mooie race gaat worden durft hij nog niet te zeggen. “Ik heb er uiteraard nog nog nooit gereden dus ik heb geen idee wat het hoogtepunt gaat zijn of hoe de race gaat lopen.”

Lees ook: Strategische motorwissel voor Charles Leclerc

Lees ook: Zak Brown: Geen haast bij contractbesprekingen met Ricciardo

Lees ook: Mercedes gebruikt Miami om te experimenteren

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen