Sergio Pérez: we hadden problemen met de setup

door Olav Veenhof
Sergio Perez - Bakoe 2022 - rijdend bovenaf

Sergio Pérez had last van problemen met zijn setup in de runs met weinig benzine. De Mexicaan stond in VT2 verrassend ver achter Max Verstappen die maar liefst een seconde sneller was dan zijn teamgenoot. Het probleem is deels opgelost zegt de Red Bull-coureur tegen F1.com.

Terwijl Max Verstappen beide vrije trainingen bovenaan eindigde, was zijn teamgenoot Sergio Pérez opvallend langzamer. Met een vierde tijd in de VT1 en een elfde tijd in VT2 was het een mindere dag voor Pérez. Opmerkelijk omdat de Mexicaan de laatste paar races heel competitief was ten opzichte van de Nederlander.

That's more like it, Circuit Gilles Villeneuve📍 It's good to be back 😁 #CanadianGP 🇨🇦 #F1 pic.twitter.com/blb3kQe75T

— Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) June 17, 2022

Werk aan de winkel

Het was geen ideale vrijdag voor de 32-jarige coureur die niet alleen problemen had in de lowfuelruns:"Hoewel we ook in de longruns nog wat problemen hadden, zagen de tijden er representatiever uit", aldus Pérez. Wat het probleem precies was weet Pérez niet, maar de Mexicaan hoopt dat het voor de kwalificatie is opgelost.

Hoopvol richting kwalificatie

Ondanks de problemen heeft Checo nog steeds vertrouwen in een goed weekend. Tijdens VT2 hingen er al donkere wolken boven het Circuit Gilles Villeneuve, in de kwalificatie wordt voorspeld dat het gaat regenen, wat ook voor verassingen kan zorgen:"We zullen zien wat het weer gaat doen voor morgen. Dat kan de boel nog eens flink opschudden. Max zag er snel uit, dus dat geeft mij hoop dat we er ook kunnen staan tijdens de kwalificatie.’’

Na een overwinning in Monaco en een tweede plek in Azerbeidzjan staat Pérez nu op een tweede plek in het wereldkampioenschap op 21 punten achterstand van zijn teamgenoot. Eerder liet Christian Horner weten dat de twee coureurs van de Oostenrijkse renstal vrij zijn om te vechten voor het kampioenschap en dat Pérez niet als nummer twee coureur wordt gezien.

Lees ook: Lewis Hamilton: Niets wat we aan de auto doen lijkt te werken

Lees ook: Max Verstappen de snelste tijdens VT1 in Montreal

Lees ook: VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden