Sergio Pérez: Ik ben niet helemaal tevreden

Sergio Perez - Bakoe 2022 - rijdend bovenaf

Sergio Pérez is niet helemaal tevreden na de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij denkt dat Red Bull Racing had moeten reageren tijdens de eerste virtual safety car.

Pérez kende een beresterke start in Bakoe. In de eerste bocht verschalkte hij Charles Leclerc en nam daarna afstand. Even later gaf de auto van Sainz, de geest. In de podcast The Chequered Flag zegt Verstappens teamgenoot dat zijn team en hij op dat moment hadden moeten reageren. "Ik ben niet helemaal tevreden, miscommunicatie heeft ons de zege gekost."

Pérez vervolgt over het mislopen van een stop onder de gele vlag. "Wanneer wij hadden gepit onder de safety car was het allemaal een stuk makkelijker geweest. Dat hebben we niet gedaan en dat was kostbaar."

Fase na de VSC

Toen de race hervat werd, kakte de snelheid van de Mexicaan in. Hij heeft hiervoor geen verklaring. "We moeten begrijpen wat er daarna gebeurde. Ik verloor veel grip aan de achterkant." Zijn gebrek aan snelheid zorgde ervoor dat Max Verstappen kon aansluiten en even later zijn teamgenoot voorbij ging.  "Ik denk dat Verstappen erg sterk was aan het einde. Het had weinig zin om tegen hem te vechten. We kenden wat slechte stops en hadden problemen, maar we hebben alsnog de tweede plek binnen weten te slepen. Het was een goede dag voor ons als team."

Lees ook: Rolf Meter en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Fysieke klachten voor Lewis Hamilton na GP Azerbeidzjan

Lees ook: Williams: Penalty's voor Latifi, positief weekend voor Albon

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen