Silly season: 'Kubica tekent tweejarig contract bij Williams'

kubica

Het was even stil rondom Robert Kubica, maar maandag doken er weer geruchten op over de 32-jarige Pool. RTL GP meldt namelijk dat de enkelvoudig Grand Prix-winnaar een tweejarig contract bij Williams heeft getekend.

Bronnen die dicht bij Kubica staan zouden het nieuws hebben bevestigd. Williams heeft in een reactie op het nieuws een statement naar buiten gebracht waarin te lezen valt dat de Britse renstal nog geen besluit heeft genomen over de opvolging van Felipe Massa, die aan het einde van het seizoen een punt zet achter zijn Formule 1-loopbaan. Wel zei technisch directeur Paddy Lowe een week geleden in Sao Paolo dat Kubica 'een interessante optie' voor zijn team zou zijn.

Kubica wordt al het hele jaar in verband gebracht met een terugkeer naar de Formule 1. Na een privé-test met een oude bolide van Renault op Paul Ricard mocht hij tijdens de rookietest in juli op de Hungaroring met de Renault van dit seizoen aantreden.

Palmer

Renault zette enkele maanden daarna Jolyon Palmer aan de kant en verving hem voor Carlos Sainz. Omdat de Spanjaard naast Nico Hulkenberg in 2018 op de grid zal staan waren de kansen voor Kubica bij de Franse renstal verkeken.

Zijn manager Nico Rosberg richtte zijn pijlen toen op Williams. Hij zou daar een concurrentiestrijd voeren met onder meer Paul di Resta, Pascal Wehrlein en later Daniil Kvyat.

Kubica was bezig een indrukwekkende carrière op te bouwen in de Formule 1 toen hij in 2011 zwaar crashte tijdens een rally-wedstrijd. Hij moest vrezen voor amputatie van zijn onderarm, maar zover kwam het niet. Het ongeval betekende wel een voortijdig einde van zijn F1-loopbaan. Z’n rechterarm en hand heeft hij nooit meer volledig kunnen gebruiken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen