Slechte kwalificatie voor Aston Martin, geen teleurstelling bij coureurs

alonso sprint imola

Aston Martin is tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein in Q1 al uitgeschakeld. Zowel Lance Stroll als Nico Hülkenberg kende een korte kwalificatie. Stroll eindigde als negentiende terwijl Hülkenberg, die invalt voor de positief geteste Sebastian Vettel, als zeventiende eindigde. 

Stroll vertelt tegen F1.com na afloop van de kwalificatie dat hij geen grip had op het Bahrain International Circuit. Hij zegt ook dat het team na de derde vrije training een paar onderdelen van zijn auto heeft veranderd. Hij denkt dat dat misschien de boosdoener is geweest van de zaterdag. "We gaan zien wat er gebeurd in de race", zegt Stroll. 

Lance Stroll in de Aston Martin zaterdag Bahrein 2022
Foto: Aston Martin F1 Team

Blij met prestatie

Tijdelijke teamgenoot van Stroll, Nico Hülkenberg is wel tevreden met zijn prestatie. De Duitser heeft bijna twee jaar niet in een Formule 1-auto gezeten, waarvan de laatste keer in 2020 was toen hij inviel voor de positieve Stroll. Hülkenberg is blij met zijn gereden ronde gezien het feit dat hij dit weekend weer instapte. De Duitser heeft het zeker goed gedaan, aangezien hij hoger is geëindigd dan Stroll. 

Hülkenberg vindt dat hij geen fouten heeft gemaakt in zijn ronde en dus zou hij niet weten waar hij de vijf honderdsten die hij miste vandaan moest halen. Lachend zegt de coureur dat hij het liefst morgen wil starten zonder andere auto's om hem heen, zodat hij de auto nog beter onder de knie krijgt. "Ik heb het al zo lang niet gedaan, dus het gaat een uitdaging worden morgen, zoals het banden sparen. Ik ga mijn uiterste best doen en rijden zoals ik nu ook heb gedaan en we zien wel wat er gebeurt," aldus Hülkenberg tegen F1.com. 

Lees ook: Mick Schumacher teleurgesteld na kwalificatie

Lees ook: Christian Horner: Verstappen kan blijven verrassen

Lees ook: Charles Leclerc: Blij maar het moet in de race gebeuren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen