'Sluiting COTA heeft geen gevolgen voor Amerikaanse Grand Prix'

39507587_329852267784876_7322653623021454693_n

Het Circuit of the Americas (COTA) sluit voorlopig zijn deuren vanwege het coronavirus. Daarnaast wordt een groot deel van het personeel naar huis gestuurd om de kosten te drukken. Bobby Epstein, circuitdirecteur van de Texaanse omloop, heeft echter laten weten dat in oktober de Amerikaanse Grand Prix gewoon verreden kan worden.

Door het ontslaan van personeel en overige werknemers minder te laten werken, worden de kosten gedrukt. Aan de andere kant loopt het circuit inkomsten mis doordat grote evenementen als de MotoGP-race van 5 april (verplaatst naar 15 november) en een Rolling Stones-concert (24 mei) niet doorgaan.

Epstein zegt daarover in gesprek met Motorsport.com: "In de komende negentig dagen zijn evenementen met meer dan 600.000 bezoekers uitgesteld, afgelast of zitten nog in onzekerheid. Die beslissingen hebben echter geen gevolgen op de mogelijkheid van COTA om de Grand Prix te organiseren."

In een apart statement laat het circuit nog weten dat ze het "hartverscheurend vinden voor de werknemers en families die het hele jaar door voorbereidingen treffen om gasten te verwelkomen in Austin, nu zonder werk thuiszitten."

De Grand Prix van de Verenigde Staten staat gepland voor 25 oktober.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen