Speciale livery voor McLaren tijdens GP van Japan

McLaren livery Japan

Het Formule 1-team van McLaren zal aankomend weekend in Suzuka met een speciale livery rijden. De aangepaste kleurstelling is in samenwerking met de Japanse kunstenaar MILTZ ontworpen. 

Normaal gesproken is de auto van McLaren voorzien van oranje en zwart. Voor de aanstaande Grand Prix in Japan zullen zij echter met een iets andere kleurensamenstelling rijden. Het team uit Woking heeft samen met de Japanse kunstenaar MILTZ gewerkt aan een speciale livery. Het ontwerp van MILTZ is geïnspireerd op Edomoji, een traditionele Japanse kalligrafie, die hij heeft gecombineerd met moderne kunst en cultuur. In dit geval werd het gebruikt om de snelheid van een Formule 1-auto weer te geven in de vorm van een draak die door de wolken racet. "Toen ik freelance kunstenaar werd had ik nooit gedacht dat een kans als deze mogelijk was", vertelt MILTZ. "Dit is het grootste internationale project dat ik ooit heb gedaan. Ik wil dat mijn kunstwerken de rijke tradities van de Japanse schrijfcultuur verdedigen, zoals Edomoji, maar met een moderne twist." 

 

 

Onderdeel van Driven by Change-campagne

De speciale livery waar je McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri dit weekend in kan zien rijden is onderdeel van de campagne Driven by Change. Opkomende creatieve talenten krijgen de kans om via het wereldwijde motorsportplatform hun innovatieve kunstwerken aan de wereld te laten zien. Deze campagne van McLaren keert terug voor zijn vierde seizoen. Eerder werd er al gereden met de Gulf-livery tijdens de Grand Prix van Monaco in 2021 en ook vorig jaar in Monaco reed McLaren met een andere livery, een die verwees naar de behaalde Triple Crown van het team. Ook in Groot-Brittannië, Singapore, Japan en Abu Dhabi reed het team uit Woking met aangepaste kleuren.

 

Lees ook: Toto Wolff is toch aanwezig bij de Grand Prix in Japan

Lees ook: Mercedes kijkt uit naar Japan: "Dit wordt een serieuze test voor onze auto"

Lees ook: Lando Norris: "Red Bull blijft minstens tot 2026 dominant"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden