Stefano Domenicali: 24 races het juiste aantal

door Patrick Wuite
Start Bakoe

Formule 1-baas Stefano Domenicali stelt dat een kalender met 24 races het juiste aantal is en hoopt dat aantal volgend jaar al te bereiken.

Na het wegvallen van de Grand Prix van China door de stricte coronamaatregelen in het land, die inmiddels opgeheven zijn, en de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola, die niet doorging vanwege de overstromingen die de regio teisterde midden mei, zijn er dit jaar 22 races in de Formule 1. Stefano Domenicali heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij de kalender wil uitbreiden en wil 24 races per jaar hebben. 

"Dat is denk ik het juiste aantal. Je moet altijd de juiste balans vinden met wat de markt wil, wat logistiek wenselijk is en wat de werknemers in de Formule 1 aan kunnen. We moeten voor dit aantal gaan en 24 races moet dan ook een stabiel aantal zijn voor een langere tijd", vertelt Domenicali in de podcast Beyond the Grid.

Stefano Domenicali

Madrid?

Al langere tijd gaan er geruchten dat de Grand Prix van Spanje gaat verhuizen van Barcelona naar de hoofdstad van het Zuid-Europese land Madrid, waar een stratencircuit aangelegd moet gaan worden. Domenicali ontkent deze verhalen niet. "Het is waar dat Madrid een race wil organiseren, maar er is nog geen beslissing genomen", aldus de Italiaan.

Lees ook: Daniëlle Geel: Ervaren coureurs belangrijk voor Haas

Lees ook: Sergio Perez: Weet niet waarom ik langzaam ben

Lees ook: Adrian Newey: Aftellen naar pensioen is begonnen

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden