Stefano Domenicali: In Saoedi-Arabië racen belangrijk

alonso sprint imola

Formule 1-ceo Stefano Domenicali vindt het belangrijk om in Saoedi-Arabië te blijven racen, dit laat hij weten tegenover Motorsport.com. Dit om de schending van mensenrechten onder de aandacht te brengen. 

De Formule 1-topman Domenicali is van mening dat er juist in Saoedi-Arabië geracet moet worden. "Ik geloof er heilig in dat de sport samen met het land ervoor moet zorgen dat mensenrechten een centraal punt op de agenda wordt", aldus Domenicali. 

Kritiek 

De Formule 1 kreeg in 2020 veel kritiek toen ze bekend maakte dat er in 2021 in Saoedi-Arabië geracet zou worden. Vooral veel mensenrechtenorganisaties waren het niet eens met de race in Jeddah. Amnesty International noemde het zelfs sportwashing, wat inhoudt dat het sportevenement bedoelt is om het imago van het land op te poetsen. Ook nu krijgt de Formule 1 kritiek op de race in Jeddah, die volgend weekeinde op de kalender staat. 

60-sunday-jeddah-700x467

Positieve terugblik

Ondanks alle kritiek kijkt Domenicali positief terug op de eerste Grand Prix van Saoedi-Arabië. "Afgelopen jaar hebben vrouwen en jonge mensen de race kunnen bezoeken, iets wat voorheen niet mogelijk was. Dit is een stap in de juiste richting", volgens de Formule 1-topman. "Onze aanwezigheid heeft ervoor gezorgd dat er aandacht op het onderwerp gevestigd wordt", zo vervolgt Domenicali. Verschillende coureurs hebben zich vorig seizoen uitgesproken over de situatie. Zo droeg Lewis Hamilton een regenbooghelm en organiseerde Sebastian Vettel een kartrace voor vrouwen in Saoedi-Arabië. 

 

Lees ook: Aston Martin: aangepaste programma's voor Hülkenberg

Lees ook: Stefano Domenicali wil transparantie van de FIA over rapport Abu Dhabi

Lees ook: Ferrari wil duidelijkheid van FIA over spiegelontwerp Mercedes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden