Akkoord over aerodynamische veranderingen voor 2019

AP-1VXFJX7ZW1W11_news

Er is een akkoord bereikt over de aerodynamische reglementen voor 2019. De Formule 1-teams hebben ingestemd met de veranderingen voor volgend jaar. De F1 Strategy Group moet nog formeel goedkeuring verlenen. Dat laat sportief directeur Ross Brawn aan Motorsport.com weten.

Met ingang van 2019 wordt de voorvleugel zo aangepast dat het makkelijker wordt om dicht achter elkaar te rijden zonder dat dit ten koste gaat van de neerwaartse druk, een van de grootste ergernissen van de coureurs en een van de belangrijkste redenen waarom er in de Formule 1 zo weinig wordt ingehaald.

Ook de vleugeltjes die op en rond de voorste remkoeling (brake duct) zijn aangebracht moeten verdwijnen en de bolides krijgen bredere en diepere achtervleugels om meer effect te halen uit het DRS-systeem.

"De teams wilden graag weten wat er speelde en ik denk dat iedereen goed meegewerkt heeft. Het concept moest wat verfijnd worden. Dat is inmiddels gebeurd. Iedereen realiseert zich dat we geen onzekerheid willen. Voor zover ik weet is alles nu op orde", aldus Brawn.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden