Toto Wolff ontkent leegloop personeel Mercedes

Preseason Mercedes 2024

Teambaas van Mercedes, Toto Wolff, ontkent de geruchten dat zijn team zou leeggelopen zijn qua personeel. Horner, teambaas van Red Bull, sprak over het aantrekken van tweehonderd personeelsleden van Mercedes. Wolff laat weten dat er zeker een aantal personeelsleden de overstap naar Red Bull hebben gemaakt, maar lang niet zoveel als genoemd door Horner. 

Het gerucht ging dat er zo'n tweehonderd personeelsleden van Mercedes naar Red Bull overgestapt waren. Dit zouden onder andere ook engineers geweest zijn. Christian Horner gaf een reactie in Miami over deze gebeurtenis nadat McLaren CEO Zak Brown sprak over een leegloop binnen het team van Red Bull. "Ik heb geen idee hoeveel mensen wij van McLaren hebben over genomen. Vanuit Mercedes HPP [motorenafdeling] zijn 220 mensen overgestapt naar Red Bull Powertrains", aldus Horner tegen Motorsport.com. Volgens Toto Wolff klopt dit niet helemaal en gaat het over negentien engineers. Ook geeft hij aan dat het normaal is dat personeel komt en gaat bij het team. "Dat hoort bij het natuurlijke proces."

Red Bull is op dit moment druk op zoek naar nieuwe mensen die hen kan ondersteunen in hun nieuwe project op motorisch gebied. Momenteel zijn ze hun eigen krachtbron aan het bouwen waarmee ze vanaf 2026 mee willen gaan rijden. Uiteraard krijgen ze ook hulp van Ford, maar elk personeelslid met kennis kunnen ze goed gebruiken in Milton Keynes. 

Toto Wolff Mercedes teambaas

Foto: Mercedes AMG F1

"Geen reden tot zorg"

Volgens Wolff is het vertrek van zijn personeel geen reden tot zorg. "Onze motorische afdeling is op het hoogste niveau met topleiders. Ik zou geen millimeter van de organisationele structuur willen veranderen", geeft de teambaas aan. Daarnaast geeft hij aan dat de organisatie perfect is en dat zij al jarenlang goed werk leveren. "Ik kan niet wachten tot het 2026 is en we kunnen zien wat de verschillen tussen de motoren zijn." Vanaf 2026 zullen er nieuwe reglementen in werking treden op het gebied van de motoren waardoor de teams weer aan de bak moeten. De verwachting is dan ook dat het veld weer dichter op elkaar zal gaan zitten tijdens de kwalificaties en de races.

Lees ook: Haas-coureurs schieten net tekort voor punten tijdens GP Imola

Lees ook: Alpine-coureurs duidelijk na matig weekend in Imola: "We waren gewoon niet snel genoeg"

Lees ook: "Mick Schumacher kandidaat zitje Alpine 2025"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden