Toto Wolff reageert op beschuldiging Horner: Probleem voor heel F1

door Frederique van Grinsven
Bahrein testdagen Red Bull

Toto Wolff reageert voor het eerst op de beschuldigingen aan het adres van Christian Horner en benadrukt dat de controverse "een probleem is voor de hele Formule 1".

De Red Bull-teambaas wordt onderzocht door het moederbedrijf van het raceteam, Red Bull GmbH, na een beschuldiging van "ongepast gedrag" door een vrouwelijke collega. De 50-jarige Brit ontkent de aanklacht ten stelligste en blijft vooralsnog aan als teambaas van Red Bull.

Wolff: 'Leven volgens de norm die onszelf stellen'

Terwijl het wachten is op een definitieve uitspraak, kwam de aantijging ter sprake tijdens de persconferentie van de teambazen eerder vandaag in Bahrein. Wolff trad niet te veel in detail, maar spaarde zichzelf niet in zijn oordeel.

"Ik denk dat het duidelijk is dat de F1 en de teams staan voor inclusie, gelijkheid, eerlijkheid en diversiteit", zegt de Mercedes-teambaas.

"Het gaat er niet alleen om dat we erover praten, het gaat erom dat we er elke dag naar leven. Ik denk dat dat de norm is die we voor onszelf stellen. We zijn een wereldwijde sport, een van de belangrijkste sportplatforms ter wereld. En we zijn rolmodellen. Dat gezegd hebbende: er wordt de afgelopen weken veel gespeculeerd. Er is heel veel gaande."

Transparantie tijdens onderzoek Horner

Wolff vertrouwt erop dat het onderzoek van Red Bull licht zal werpen op de zaak: “Het belangrijkste op dit moment is dat Red Bull een onafhankelijk onderzoek heeft ingesteld. Als dit transparant en nauwkeurig gebeurt, zullen we naar de uitkomst hiervan moeten kijken, om te zien wat het betekent voor de Formule 1 en hoe we hiervan kunnen leren. Want we willen het graag over auto’s en sport hebben in plaats van over die andere zaken, die overigens wel zeer, zeer belangrijk zijn.”

Lees ook: Helmut Marko zet vraagtekens bij nieuwe sidepods RB20

Lees ook: Eddie Jordan over Tsunoda: “Dat is de enige reden waarom hij in die auto zit”

Lees ook: Verstappen sluit F1-overstap voorlopig uit 

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden