Tweede testdag in Bahrein, vervroegd beëindigd door loszittende kerbs

Start bahrein 2022

De tweede testdag in Bahrein is aangebroken. Op donderdag komen ook Hamilton en Pérez in actie nadat ze gisteren vanaf de zijlijn mochten meekijken. Ook deze twee sessies staan in het teken van zoveel mogelijk data verzamelen, zodat ze hun bolide nog kunnen ontwikkelen waar nodig. 

Als we kijken naar gisteren, had het team van Williams een lastige dag. Zowel Albon als Sargeant konden niet heel veel ronden rijden waardoor ze gaan achterlopen op hun testschema. Het is dus een belangrijke dag voor Sargeant maar in de ochtendsessie wist hij veel ronden te rijden in vergelijking met gisteren. Ook de ochtend van Pérez loopt niet geheel vlekkeloos. Na zijn eerste ronden in de RB20, moest hij gelijk terug naar binnen vanwege remproblemen. Er was zelfs een klein brandje die snel weer geblust werd. Nadat de problemen opgelost leken, verremde hij zich vaak in verschillende bochten waardoor de problemen aanwezig bleven. Dankzij deze problemen wist hij ook maar 20 ronden te rijden in de verkorte sessie. Bij het team van Alpine leek ook niet alles vlekkeloos te verlopen en hadden ze veel last van onderstuur. Voor Gasly was het lastig om een goede ronde aan elkaar te knopen zonder uit de bochten te waaien. Ondanks deze problemen bij verschillende teams hebben andere coureurs geprobeerd om diverse longruns te rijden. Het was opvallend dat Zhou veel verval had tijdens deze ronden. Echter hoeft dit niet veel te betekenen want het kan zo zijn dat hij met minder benzine rijdt of dat er poblemen zijn met de auto. Uiteindelijk heeft Charles Leclerc de snelste tijd kunnen neerzetten tijdens de ochtendsessie, gevolgd door Piastri en Sargeant. 

Rode vlag beëindigt ochtendsessie

Na ongeveer 2,5 uur kwam de eerste rode vlag van de testdagen. De oorzaak waren loszittende kerbs waar ze overheen reden. In eerste instantie werd hij weer vastgeplakt met tape. Vervolgens kwam de mededeling dat de stewards het hele circuit wilden inspecteren op eventuele andere loszittende kerbs. Hierdoor werd de ochtendsessie afgebroken en wordt de middagsessie met een uur verlengd. Pérez is hier het grootste slachtoffer van. Hij heeft maar 20 ronden kunnen rijden. Normaal gezien zou hij op vrijdag een hele dag rijden, maar dit is veranderd naar de donderdag. De middagsessie zal van 12:00 uur tot 17:00 uur plaatsvinden. 

Lees ook: Marko over F1-contract Verstappen: "Max kan beroep doen op clausule in zijn contract"

Lees ook: Helmut Marko zet vraagtekens bij nieuwe sidepods RB20

Lees ook: Toto Wolff reageert op beschuldiging horner: "Probleem voor heel F1"

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden