Tweede training in Bahrein: Hamilton zet snelste tijd neer

door Shakyra van den Heuvel
bahrein

De tweede training in Bahrein zit er inmiddels ook alweer op. Hamilton heeft de snelste tijd neergezet, gevolgd door Russell en Alonso. Het was een verrassing om te zien dat Red Bull het lastig had om snelle ronden neer te zetten. Ook andere teams leken het nog wat lastig te hebben op het International Bahrein Circuit.

Net zoals in de eerste vrije training staat er een sterke wind dat voor wat problemen zorgt gedurende de tweede vrije training. Veel coureurs hadden moeite om hun auto op het circuit te houden. Coureurs zoals Leclerc, Sargeant en Albon zijn een aantal keren buiten de baan beland. Aan het begin van de training hadden de meeste coureurs ervoor gekozen om gelijk op de rode band te gaan rijden en snelle rondjes neer te zetten. Beide McLarens hebben de keuze gemaakt om eerst nog een aantal ronden op de gele band te rijden. 

Hamilton was gelijk snel en wist uiteindelijk ook de snelste tijd neer te zetten met 1:30.374. Hij wordt gevolgd door Russell op de tweede plek en Alonso op de derde plek. Verstappen is bijna een halve seconde verwijdert van de snelste tijd. Beide Red Bull coureurs hadden moeite om de snelle tijden te rijden. Verstappen is al de hele dag niet tevreden over zijn auto dus ze hebben nog veel werk te doen. 

Halverwege de sessie

Na een half uur in de sessie wist ook Piastri de top 3 te vinden op de zachte band. Eerder in de sessie heeft hij nog een aantal ronden op de gele band gereden. Zijn teamgenoot Norris had een moeilijke sessie en kwam niet verder dan de laatste plaats. Ook Bottas en Zhou leken een lastige dag te hebben, omdat ze beide veel in de garage hebben gestaan. Uiteindelijk eindigde hun sessie op een zeventiende en negentiende positie. 

In de eerste training wist Ricciardo de snelste tijd te zetten. Helaas was dit niet heel erg representatief omdat hij in de tweede training op de twaalfde positie eindigde. Toch is dit een stap vooruit als je kijkt naar de resultaten van vorig jaar. Hopelijk kunnen ze mooie dingen laten zien tijdens de kwalificatie en in de race. 

Mercedes

Naar aanleiding van de testdagen die vorige week plaatsvonden, leek Red Bull de topfavoriet dit weekend. Toch blijkt dit wat anders te gaan verlopen. Vooralsnog hebben ze veel moeite om de toptijden te rijden. Mercedes lijkt heel erg sterk en Hamilton wist twee tienden sneller te rijden dan zijn teamgenoot Russell. Verstappen zelf is niet heel erg bezorgd over het grote gat naar de beide Mercedessen. "Anderen hebben hun motoren al wat meer opgeschroefd dan wij hebben gedaan. Wij zitten er uiteindelijk helemaal niet zover vandaan, dus ik zie het opzich wel goed komen. We zorgen ervoor dat de auto goed is afgesteld voor de race op zondag", aldus de Nederlander bij F1.com. Op vrijdag zal de derde training en kwalificatie plaatsvinden. Hier kunnen we pas echt goed zien welke auto's daadwerkelijk het snelste zijn. 

Lees ook: Coureurs zijn het eens: 24 races zijn niet houdbaar

Lees ook: Christian Horner vrijgesproken en mag werk bij Red Bull vervolgen

Lees ook: Daniel Ricciardo snelste in eerste vrije training in Bahrein

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden