Vader Pérez: Bij Red Bull draait alles om Verstappen

door Shakyra van den Heuvel
Perez Australië

De vader van Pérez, Antonio Pérez Garibay, heeft na afloop van de Grand Prix van Japan tegen de media gezegd dat de auto van Red Bull volledig naar Max Verstappen wordt gemaakt. Daarbij is hij ook van mening dat alles binnen het team wordt afgesteld op Verstappen en dat Sergio Pérez is aangenomen als tweede coureur. "Ze hebben duidelijk de focus op Verstappen want er is maar ruimte op één wereldkampioen binnen een team", aldus de vader tegenover het Mexicaanse Esto. 

Tijdens de Grand Prix van Japan zat eigenlijk alles tegen voor Sergio Pérez. Na verschillende keren schade te hebben aan zijn voorvleugel en daarna nog twee penalty's, heeft hij zijn auto noodgedwongen in de garage van Red Bull gezet. Na wat ronden in de garage te hebben gewacht is hij nog voor één ronde naar buiten gereden zodat hij zijn tweede penalty niet als een gridstraf naar de volgende race hoefde mee te nemen. 

"Pérez moet het maar accepteren"

De afgelopen races hebben we kunnen zien dat Pérez het heel moeilijk heeft om het niveau van Verstappen te kunnen bijbenen. Na afloop van de kwalificatie in Japan, stond Pérez acht tienden achter zijn teamgenoot. De vader van Pérez zegt dat het ligt aan de bouw van de auto. "Alles is rond Max gebouwd, dat moet Checo respecteren. Checo prefereert grip aan de achterkant, maar hij moet dus rijden met een auto die op het lijf van Max is geschreven", aldus vader Pérez tegenover Esto. Voor de Mexicaanse vader is het ook duidelijk dat Pérez is aangenomen als tweede rijder binnen het team van Red Bull. "Er is nou eenmaal plek voor één wereldkampioen", aldus de Mexicaan. 

 

Geen zorgen over positie Pérez

Volgens de Mexicaanse vader hoeven we geen zorgen te maken over de positie van zijn zoon. "Hij is de enige coureur in de F1 die uit Latijns-Amerika komt. Hij heeft enorm veel fans over de hele wereld en elk merk ter wereld zou blij met hem zijn", aldus Antonio Pérez Garibay tegenover Esto. Sergio Pérez heeft nog een contract tot het einde van 2024 bij Red Bull. Er gaan al een lange tijd speculaties rond dat Max Verstappen een nieuwe teamgenoot zou krijgen door de tegenvallende resultaten van Pérez. Tot op heden heeft het team van Red Bull dit altijd ontkend en verklaren zij tevreden te zijn met de Mexicaan.

 

Lees ook: Jessica Hawkins voert F1-test uit voor Aston Martin

Lees ook: Olav Mol: Hij komt in de buurt van rookie Verstappen

Lees ook: Rolf Meter in F1 aan Tafel: F1 moet anders in beeld worden gebracht

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden