Valtteri Bottas: Het was mijn fout

Valtteri Bottas Hongarije helm

Valtteri Bottas heeft door een eigen fout de finish van de Grand Prix van de Verenigde Staten niet gehaald. De Fin liet na afloop weten dat hij ook wel wat last had van de wind toen hij er in bocht negentien afvloog.

Valtteri Bottas had de mogelijkheid om een goed aantal punten te pakken tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Alfa Romeo-coureur mocht de race als zevende aanvangen. Met de in de basis snellere Pérez en Leclerc achter hem zou een negende plaats er minimaal in moeten zitten. Toch ging het al snel de verkeerde kant op. Al in de eerste ronde raakten Pérez en Bottas elkaar en verloor de Fin meerdere plaatsen omdat hij het momentum verloor. Later in de race ging het helemaal mis. Bottas verloor de controle in bocht negentien en belandde in de grindbak. Hier wist hij niet meer uit te komen en dit betekende het einde van zijn race.

Punten misgelopen

“In de eerste ronde dook Pérez aan de binnenkant in bocht negen. Gelukkig zag ik hem op het laatste moment. Hierdoor heb ik uiteindelijk wel meerdere posities verloren.” Dat liet Valtteri Bottas na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten weten aan Formula 1. “De snelheid zat er verder goed in, ik zat vast achter Gasly. Punten hadden er vandaag zeker ingezeten.” De Fin geeft toe dat de uitvalbeurt grotendeels zijn eigen fout was. “Het was mijn fout, ik verloor de achterkant van de auto. Ik had ook wel last van een windvlaag, dit hebben de engineers ook bevestigd.”

Lees ook: Wisselend weekend voor AlphaTauri in Amerika

Lees ook: Daniel Ricciardo: Pijnlijk is een understatement

Lees ook: Williams puntloos na zware race in Austin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden