Van Berlo: "Lijkt erop dat we mee kunnen doen voor de titel"

door Hidde Wissels
Image

Kay van Berlo heeft in het eerste raceweekend van de Porsche Carrera Cup North America zijn eerste race gewonnen. Voor Grand Prix Radio blikt hij terug op zijn succesvolle openingsweekend.

"We hebben zojuist de tweede race van de Porsche Carrera Cup North America gereden. Het was het eerste weekend in de Porsche Carrera Cup. In de eerste race ben ik als tweede gefinisht", vertelt Van Berlo. De Nederlander moest als derde starten en wist bij de start meteen een plek te winnen. "Ik had denk ik wel de snelheid om te winnen, alleen aan het eind van de race kwam de safety car naar buiten en toen was het grotendeels klaar. Ik ben blij met de tweede plek. Het zijn sterke punten voor het kampioenschap en een goed resultaat voor het team."

Kay-van-Berlo-e1589185972783-700x393
Kay van Berlo op het circuit van Hockenheim © Kay van Berlo

Tijdens de tweede race kon Van Berlo zijn eerste overwinning pakken. Hij reed bijna de gehele race aan de leiding en ging goed met zijn banden om, wat hem de winst opleverde.

"Het was de eerste 30 minuten echt spannend, want het zat dicht op elkaar"

"Voor de tweede race kon ik vanaf de tweede plek starten. Na de start kon ik de auto naast die van mijn teamgenoot zetten en hem uiteindelijk passeren. Toen ging ik aan de leiding en heb ik die ook niet meer afgestaan", zegt Van Berlo over de tweede race. "Het was de eerste 30 minuten echt spannend, want het zat ontzettend dicht bij elkaar. Maar op een gegeven moment leek het erop dat mijn banden beter waren dan die van de anderen en kon ik een gat slaan van vier seconden. Op die manier kon ik naar de overwinning rijden. Het is voor mij de eerste overwinning in de Porsche Carrera Cup North America."

Over een aantal weken komt Van Berlo weer in actie. Hij zou dan in Canada moeten racen, maar wegens het coronavirus wordt dat waarschijnlijk aangepast. "Dat moeten we even afwachten. We hebben in ieder geval een goed begin van het seizoen met goede punten voor het team. Het lijkt erop dat we mee kunnen doen voor het kampioenschap en het is nu belangrijk om constant goede punten te scoren."

Luister de hele audio-update van Kay op Grand Prix Radio

Lees ook: Nieuwe uitdaging Kay van Berlo in Porsche Cup North America

Lees ook: Max Koebolt maakt overstap naar European Le Mans Series

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen