Van der Merwe lijkt seizoensslot F1 te moeten missen

SI202106250790_hires_jpeg_24bit_rgb

Alan Van der Merwe komt hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie dit seizoen. De bestuurder van de medical car is niet gevaccineerd tegen het coronavirus en in landen als Qatar en Saudi-Arabië is dat verplicht om toegelaten te worden. 

Van der Merwe en Formule 1-dokter Ian Roberts werden voorafgaand aan de Grand Prix van Turkije positief getest op het coronavirus. Voor Van der Merwe was het reeds de tweede keer dat hij positief testte op het virus. Het tweetal kon daarom niet Istanbul afreizen en werden vervangen door Bruno Correia en dr. Bruno Franceschini. Van der Merwe liet daarna via social media weten dat hij zich vanwege persoonlijke redenen niet laat vaccineren.

“Ik respecteer de strengere regels in andere landen"

“In Zwitserland, ik ben half Zwitsers, en andere ontwikkelde landen telt een eerdere besmetting even zwaar als een vaccinatie”, schreef Van der Merwe. “Ik vertrouw erop dat deze landen weten wat ze doen, maar ik respecteer de strengere regels in andere landen ook en reis daar dus niet naartoe. Ik ben me er volledig van bewust dat ik mogelijk minder in te zetten ben of dat mijn bewegingsvrijheid beperkt wordt op basis van mijn eigen keuzes. Dat ik handigheid niet verkies boven mijn eigen gezondheid betekent niet dat ik besluiten neem vanuit egoïsme. We willen allemaal gewoon gezond zijn.”

Wedstrijdleider Michael Masi heeft tegenover Motorsport.com bevestigd dat er in sommige landen, waar nog een race gehouden moet worden, een vaccinatieplicht geldt om het land in te komen.

“Het is in essentie niet anders dan een inenting voor malaria"

“Voor zover wij weten zijn er enkele landen waar je niet welkom bent, tenzij je een vaccinatie hebt gekregen”, liet Masi weten. "Het is in essentie niet anders dan een inenting voor malaria of iets anders, die je in sommige delen van de wereld nodig hebt om het land binnen te mogen komen. Je moet je aan deze regels houden om het land te mogen betreden. De FIA heeft die eisen te respecteren, hetzelfde geldt voor de teams en andere mensen."

Lees ook: Arts en bestuurder medische wagen positief getest in Turkije

Lees ook: Horner verrast door topsnelheid Mercedes

Lees ook: Van Amersfoort Racing vanaf 2022 in Formule 3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden